Nea Radio

TrønderEnergi i endring

KONSERNSJEF Ståle Gjersvold i TrønderEnergi leder et selskap i spennende utvikling. Foto: Åge Hojem/TrønderEnergi

- Energibransjen står ved et vegskille. Vi har forberedt oss i lang tid, og timingen er god for at TrønderEnergi nå gjør viktige veivalg for hva og hvordan vi skal satse fremover, sier konsernsjef Ståle Gjersvold i TrønderEnergi.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Slår sammen kompetansemiljøer og oppretter nytt forretningsområde

TrønderEnergi slår sammen storkunde-, krafthandels- og innovasjonsmiljøene til et nytt forretningsområde som vil ha som hovedoppgave å bane videre veg for et lønnsomt, effektivt og velfungerende fornybarsamfunn. Det nye forretningsområdet etableres med virkning fra 1. mars 2018 og skal ledes av nåværende nettdirektør i TrønderEnergi, Bård Olav Uthus.

TRØNDERENERGI ønsker at Bård Olav Uthus skal lede et nyopprettet forretningsområde i TrønderEnergi. Selskapet slår sammen storkunde-, krafthandels- og innovasjonsmiljøene til et nytt forretningsområde som vil ha som hovedoppgave å bane videre vei for et lønnsomt, effektivt og velfungerende fornybarsamfunn. Foto: TrønderEnergi

Med dette grepet ønsker TrønderEnergi å posisjonere seg for å utnytte de mulighetene og utfordringene ny fornybarteknologi, nye forretningsmodeller og nye markedsmodeller skaper for kraftbransjen.

- I TrønderEnergi har vi lang erfaring med håndtering av både energimarkeder og energisystemer. Vi opplever en utvikling der stadig flere aktører henvender seg til oss med et ønske om å utnytte de mulighetene som oppstår innen blant annet lokale energisystemer, egen produksjon og lagring av energi.

- Ved å samle fagkompetansen i én enhet får vi større kraft til å ta del i mulighetene som oppstår. I tillegg arbeider vi tett med innovasjonsmiljøene i teknologi- og kunnskapshovedstaden Trondheim. Til sammen gir dette oss et godt utgangspunkt for å hjelpe frem utviklingen av lønnsomme fornybare løsninger, også utenfor landets grenser, sier Gjersvold.

TRØNDERENERGI konstituerer Bjørn Rune Stubbe i jobben som nettsjef. Foto: TrønderEnergi

Avslutter tradisjonelt strømsalg

Samtidig som TrønderEnergi satser på ekspertise og spisskompetanse innen nye energiløsninger til blant annet bedriftsmarkedet, så avhendes strømsalgsvirksomheten som i all hovedsak har vært rettet mot privatmarkedet. Strømsalgsvirksomheten selges til Trondheim Kraft, som er en del av Fjordkraft-systemet.

- Forenklet sagt handler dette om at TrønderEnergi i fremtiden ikke vil være den beste til å drive frem forretning basert på salg av strømavtaler til flest mulig, billigst mulig. På dette området er de nasjonale aktørene med minimum flere hundre tusen kunder mye bedre posisjonert enn oss. I tillegg mener vi å ha bedre forutsetninger for å lykkes i de nye markedene ved å prioritere konsernets kjernekompetanse der vi kan skape størst fremtidig verdi for både kunder og eiere, sier Gjersvold.

Forhandler om nytt nettkonsern med NTE

TrønderEnergi har lenge vært pådriver for større enheter i den norske kraftbransjen. Som Nea Radio fortalte tirsdag ønsker TrønderEnergi sammen med NTE nå å etablere et nettkonsern i Trøndelag med rundt 230.000 kunder. På sikt er ambisjonen en enda større samling av nettselskaper – fra Dovre i sør til Saltfjellet i nord.

- Dette vil kunne bli et av landets beste og mest lønnsomme nettselskaper, for både kunder og eiere, sier styreleder i TrønderEnergi, Per Kristian Skjærvik.

Satser tyngre på operatørskap

Salg av operatørtjenester til eiere av vindkraft er også et område TrønderEnergi har valgt ut som satsingsområde.

- Sammen med Statkraft og Nordic Wind Power bygger vi nå verdens femte største landbaserte vindkraftprosjekt på Fosen. Fra før har vi lang fartstid i å drifte kommersiell vann- og vindkraft. Denne erfaringen har vi brukt til å bygge en effektiv modell og organisasjon for operatørskap vind. Dette gjør at vi klarer å gjøre god forretning ut av vindkraftanleggene vi drifter, selv når strømprisene er lave, sier Gjersvold.

De grepene TrønderEnergi nå gjør kommer på toppen av det omfattende endrings- og moderniseringsarbeidet selskapet har jobbet med i lengre tid.

- Vi har effektivisert og omstilt mye de siste årene. Jobbet med kultur, kontinuerlig forbedring og ansvarliggjøring av våre ansatte. Dette har løftet oss på innovasjons- og utviklingsområdet, og vi ser det også gir uttelling i form av stadig bedre resultater i den daglige driften, sier Gjersvold.

Resultatene for hele 2017 blir offentliggjort i april i år.

- Nå fortsetter vi med full tyngde for å bygge fremtidens TrønderEnergi. Vi skal gjøre oss gjeldende som en ledende fornybaraktør, og målet er at det skal bli både lønnsomt og spennende på veien videre mot fornybarsamfunnet, sier konsernsjefen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...