Annonse
Nea Radio

Tydalinger til EM og VM i snowcross

Arkivfoto Foto: Roger Strandberg

10 norske utøvere er tatt ut til EM, VM og World Cup i snowcross som går av stabelen i Rovaniemi i Finland 9. og 10. april. Fire av de kommer fra Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Blant dem som er tatt ut, er Per Eilif Bransfjell fra Tydal som skal kjøre EM. I VM-gruppa finner vi Robert Lunden også fra Tydal som skal kjøre under de norske farger i Rovaniemi i Finland i begynnelsen av april.

Yngste uttaket noensinne

- Dette uttaket er det yngste Norge noen gang har hatt i et internasjonalt mesterskap. Tenker spesielt på EM-utøverne. Dette er utrolig gøy, og jeg setter stor pris på ungdommene som satser internasjonalt, sier landslagstrener Pål Grøtte på Norges motorsport forbund sine hjemmesider.

Ishole på vei hjem til Norge

Elias Ishoel som for tiden kjører Amsoil i USA skal også kjøre VM runden i Findland. Den 28. mars er Ishoel ferdig med årets Amsoil i USA. Da går turen hjem til Norge og Oppdal.

Vanskelig uttak

Da det stort sett ikke er blitt konkurranser i Norge og Norden i vinter, har det ikke vært lett å gjøre uttak.

-Utøvere i Norge har lite eller ingen løpserfaring denne sesongen, utenom Elias Ishoel som har kjørt full sesong i USA. Vi har hatt en vanskelig jobb med uttak, da flere av utøverne ikke har fått timer nok på scootersetet. Snømangel til mars og stengte grenser har ført til mangelfull kjøretrening, sier Grøtte.

Disse utøverne skal representere Norge:

EM

Christer Vangen, Nordreisa

Per Eilif Brandsfjell, Tydal

Jan Even Romsdal, Talvik

Patrick Lillevik, Alta

Emil Mikalsen, Talvik

Tore Gustavson, Verdal

World cup damer

Birgitte Sofie Olsen, Alta

VM

Robert Lunden, Tydal

Kristoffer Holm, Nordreisa

Elias Ishoel, Oppdal

Nøkkelord

Annonse