Annonse
Nea Radio

Friluftsliv:

Trønder vant fotokonkurranse

GIKK TIL TOPPS: Bildet som vant den nordiske fotokonkurransen er tatt av Roma Sæbøe. Hun vinner dermed et gavekort fra Fjellrevenshop.no på 5000 kroner. Foto: Roma Sæbø

Det var Norges bidrag som stakk av med seieren i fotokonkurransen for verdens første Nordiske Natt i Naturen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Nordisk Natt i Naturen ble arrangert for første gang i år, som et samarbeid mellom friluftslivsorganisasjoner i Danmark, Sverige, Finland og Norge. Gjennom fotokonkurranser i sosiale medier kåret hvert land de beste bildene fra natten, og disse gikk igjen videre til en nordisk finale.

Når den nordiske juryen nå har tatt sin endelige avgjørelse, har de valgt seg det norske bildet som sin favoritt.

– Fotografen lar oss få et glimt av morgenen etter deres Natt i naturen. Den lille jenta har med seg kosedyret sitt, og har byttet ut sengen med et liggeunderlag i telt for en natt. Det å ta barna våre med ut i naturen og lære dem verdien av friluftsliv er noe vi er sterkt opptatt av, og bildet fanger dette på en nydelig måte. Det er også godt komponert, og vi elsker fargekontrastene!, skriver juryen i sin begrunnelse.

– Dette var veldig hyggelig og gøy. Jeg håper jeg kan inspirere flere til å overnatte i naturen sammen med barna sine!

Vil sove ute oftere

For henne og datteren ble det en spontan overnattingstur under Natt i naturen, som i Norge og Sverige fant sted lørdag 3. september.

– Vi bestemte oss dagen før, og fant et fint overnattingssted oppe i Bymarka i Trondheim. Bildet ble tatt da vi sto opp og gikk ut av teltet for å se om alle festene var på plass eller om vinden hadde tatt noen. Som du ser på bildet så blåste det fortsatt om morgenen.

– Vi hadde en veldig fin tur og jeg blir mer motivert til å ha flere overnattinger i naturen etter å ha vunnet konkurransen, forteller vinneren.


DANMARKS KANDIDAT: Bildet som nådde til topps i den nasjonale fotokonkurransen i Danmark er tatt av Casper Abenth. Foto: Casper Abenth

Vinnerbildet fra Natt i naturen i Danmark – Casper Abenth

– Jeg elsker å ta bilder og har en spesiell forkjærlighet for nattehimmelen, så jeg prøver alltid å komme meg ut når forholdene er riktige. Bildet ble tatt på øya Møn – et av de mørkeste stedene i Danmark. Det hadde vært dårlig vær, overskyet og regn, hele dagen, men det klarnet opp i løpet av natten. Jeg gikk langs kysten alene mens det ble mørkere og mørkere, og dukket opp stadig flere stjerner. Da jeg kunne se Melkeveien, fant jeg et bra sted for den riktige komposisjonen, hvor både stranden, havet og Melkeveien ville være synlige i bildet. Jeg brukte ti sekunders selvutløser, så jeg selv kunne være med i bildet. Jeg tok mange bilder, men dette ble det siste, skriver fotografen.