Nea Radio

Nye Selbu sykehjem:

Trøndelags flotteste?

Nye Selbu Sykehjem Foto: Inga Petrine Grøtte

For å få svar på det må du nok ta deg en tur, men vi må si oss enig med flere av leverandørene; det kan absolutt være Trøndelags flotteste. Vi tok turen et halvt år etter oppstart og fikk en spennende omvisning av fagleder Maria Eriksdatter Langli.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.07.2021 kl 13:22

Nye Selbu sykehjem, som åpnet i november i fjor, har nå vært i drift et halvt års tid. Langli kan fortelle om en travel oppstart, men at de nå begynner å kjenne seg trygg i nytt bygg.
- Pasientene falt til ro veldig fort, mens personalet har brukt tid på å bli kjent i nytt bygg og med digitale hjelpemidler.

Sykehjemmet er inndelt i flere små soner med blant annet eget kjøkken. Beboernes rom har delikate farger og er møblert med møbler som glir godt inn i helheten. I tillegg er det også store, romslige bad. En får nesten en følelse av å være på et hotellrom.

Langli poengterer at de er veldig glade for at alle har eget bad; det gir beboeren trygghet og ro gjennom døgnet. "Noe av det likaste er at de har fått eget bad , sier Maria; at de slipper å dele med noen. Det blir mer privat, samtidig som det blir enklere å orientere seg og finne tilbake til egen seng.Vi har velferdstekonologi i utstrakt bruk her. Med blant annet pasientvarslingssystemet der beboerne kan trykke på en klokke som de har på arma hvis de trenger hjelp. I tillegg er «Roomate» innstallert. I løpet av få sekunder varsler den hvis en beboer har falt, reiser seg ut av en seng eller stol, eller gir beskjed hvis noen er lenge å badet. Dette gir en økt forsvarlighet for både beboere og ansatte."

Foto: Inga Petrine Grøtte

Sansehagen og egen utescene

I hagen finner vi en ny scene som er omkranset av planter, blomster og en spennende grønnsak-/urtehage, der kjøkkenet kan høste egne «kortreiste» produkt til eget hushold.

Scenen er allerede mye brukt, sier en engasjert Maria. - Vi er kjempeheldige med at så mange artister ønsker å komme hit å spille for oss. Det har allerede vært stor aktivitet her noe vi er svært takknemlig for. I tillegg kan de som bor i Nestansvingen, Nestved og barnehagen komme og bruke hagen som de vil.

Treningsrom

Treningsrommet med splitter nytt treningsutstyr er først og fremst brukt av fysioterapeut Debbie til pasienter som er der på kortidsopphold etter skader og traumer, men det brukes også av faste beboere. - Vi har et godt samarbeid med fysioterapeut og ergoterapeut som har fokus på hverdagsmestring.

Foto: Inga Petrine Grøtte


Samarbeid med kulturskolen

Maria er så takknemlig for at kulturskolen tok kontakt og tilbød seg å ha faste ukentlig innslag i form av musikk-/sangstunder til høsten. Det er en flott måte å vekke folk ut av demens på; det å skape det gode øyeblikket.

Foto: Inga Petrine Grøtte

Aktivitetsrommet og tovertafel

På aktivitetsrommet finner vi blant annet det magiske bordet «tovertafel» der beboere kan bruke sine hender som tryllestav. For mennesker med demens bringer dette fram mye glede, latter og mestringsfølelse. - Også besøkende kan bruke dette sammen med beboerne, avslutter en sprudlende Maria.

Selbu sykehjem har det magiske bordet "Tovertafel"

Hør intervjuet med fagleder Maria Eriksdatter Langli her:

På aktivitetsrommet ved Selbu Sykehjem:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...