Nea Radio

Sykler Norge på langs

I godt humør: Vidar Bjørgum og Einar Hove fikk en velfortjent oppkvikker ved passering Åsen. Foto: Henrik Einangshaug

De har syklet Den Store Styrkeprøven mellom Trondheim og Oslo snart 40 ganger til sammen, i disse dager tilbringer Vidar Bjørgum (62) og Einar Hove (63) fra Trondheim timene på sykkelsetet mellom Nordkapp og Lindesnes.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter å ha kjørt buss i til sammen over 80 år, og syklet Den Store Styrkeprøven mellom Trondheim og Oslo totalt 38 ganger, sykler Vidar Bjørgum og Einar Hove Norge på langs for første gang.

- Det er jo en drøm som vi har hatt i mange mange år, og som vi måtte oppfylle. Så på grunn av at Den Store Styrkeprøven ikke ble noe av i år, så måtte vi finne på noe annet. Dette her har vi hatt lyst til å gjøre, så da fant vi ut vi måtte gjøre det nå, sa Vidar Bjørgum til Nea Radio om hvorfor de to sykler Norge på langs.

Vidar Bjørgum og Einar Hove er tydelige på at turen ikke hadde vært mulig uten Arve Pettersen. Foto: Henrik Einangshaug


Selv om Einar og Vidar sykler mesteparten av turen alene, er de ikke helt alene utenfor sykkelsetet på turen. Arve Pettersen er med som sjåfør og altmuligmann, og ordner med alt fra overnatting i bobilen, til mat og drikke underveis på turen. Einar og Vidar understreker til Nea Radio at turen ikke hadde vært mulig å gjennomføre hvis det ikke hadde vært for Arve, og hans innsats på denne turen.

Mange farlige situasjoner

De har merket godt at mange i år tar sommerferien hjemme i Norge, og har møtt mange langs veien fra Nordkapp, flere og flere desto lengre sør de har kommet.

Etter over 80 år til sammen som bussjåfører, og mange tusen kilometer på sykkelsetet oppigjennom årene, har Einar og Vidar opplevd mye i trafikken. De har siden avreise fra Nordkapp hatt flere episoder hvor de har vært nære ved å blitt påkjørt. De trekker særlig frem ferierende med campingvogn, hvor de ofte opplever at sjåføren glemmer hvor stor vognen faktisk er. Nå er håpet videre at trafikken bedrer seg, og at de unngår farlige situasjoner fremover på sykkelsetet.

Parademarsj med kompiser

Etter flere lange etapper på sykkelsetet siden første tråkk fra Nordkapp den 20.juli, får de selskap av flere på fredagens etappe fra Stjørdal.

- Vi skal ta en parademarsj fra Stjørdal stasjon, gjennom byen og helt opp til Sandmoen-anlegget til Vy, dette sammen med kompiser fra sjåførkorpset som også har drevet å syklet før, sa Einar Hove avslutningtil Nea Radio.

Hør hele intervjuet med Vidar Bjørgum og Einar Hove her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...