Nea Radio

Tar grønt grep om Landsskytterstevnet

Grønt: Gunnar Uglem (t.v) og Kari Hognes fra hovedkomiteen i Landskytterstevnet og Espen Selnes og Thomas Rønning fra Westgaard tenker grønt sammen når det gjelder avfallshåndteringen under det som er Norges største idrettsarrangement. Foto: Anne Gundersen

Fra tredje til tiende august dobles befolkningen i Stjørdal. Da må man tenke nytt når det gjelder avfallshåndtering.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Når mange mennesker samles på ett sted, øker avfallsmengden tilsvarende. Under Landsskytterstevnet i august, renger man med at befolkningen dobles og dermed har hovedkomiteen tatt grep.

– Vi er så heldige at vi har fått en stor avtale Westgaard, i tillegg til Innherred Renovasjon, Namdal Resurs og Cirkel. Det betyr at vi får svært god kildesortering under stevnet, sier Gunnar Uglem i hovedkomiteen.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Gode rutiner

Espen Selnes er befrakter i Westgaard og mener at firmaet har kontroll på det som skal skje.

– Vi har gode rutiner og skal gjøre vårt beste for å skreddersy opplegget og vi skal befinne oss i kulissene, slik at det ikke syntes.

Ambassadører

Kari Hognes er glad for at de har fått ungdommen med på laget.

– Både juniorer og rekrutter fra de fire skytterlagene som står som eiere skal bidra i dette arbeidet, forteller hun.

– I tillegg har vi fått hjelp fra åtte russejenter som skal bidra til lede de unge skytterne. Alle skal gå med grønne t-skjorter og hjelpe publikum til å utføre kildesorteringen på en god måte, forklarer Hognes. – De blir Stjørdals miljøambassadører under Landsskytterstevnet.

Idelaisme

Gunnar Uglem understreker at det er en viss idealistisk tankegang bak hvordan man tenker å utføre avfallshåndteringen.

– Det er jo slik at det kommer folk fra hele landet hit og avfall håndteres på forskjellige måter fra kommune til kommune. Kanskje kan man ta med seg ideer herfra hjem og på den måten kan vi kanskje bidra til at man kan tenke nytt andre steder.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...