Nea Radio

Nea Radio

Røros lavest

LAVEST: Røros har det laveste sykefraværet i Sør-Trøndelag. Foto: Marit Manfredsdotter (Arkivfoto)

Sykefraværet i Sør-Trøndelag holder seg stabilt også ved utgangen av tredje kvartal. Lavest er sykefraværet i Røros med fire prosent. Nesten 380.000 dagsverk i Sør-Trøndelag gikk tapt på grunn av sykdom i tredje kvartal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ved utgangen av tredje kvartal 2017 ligger sykefraværet i fylket på 5,3 prosent. Det er på samme nivå som i fjor. Mens sykefraværet i Sør-Trøndelag holder seg stabilt, har andelen sykmeldte i landet økt noe og ligger nå på 5,4 prosent.

En av tre har muskel- og skjelettlidelser

Hvert tredje sykefraværstilfelle har sin årsak i muskel- og skjelettplager. Andelen holder seg relativt konstant og det er en noe høyere andel menn som har dette som sykemeldingsårsak. Psykiske lidelser er den nest vanligste årsaken til fravær fra jobb. Hvert sjette tilfelle skyldes en psykisk plage og det er lettere psykiske plager som står for hoveddelen av disse. Her har kvinner en noe høyere andel.
– Alle arbeidsgivere i Sør-Trøndelag er nå omfattet av den digitale sykemeldingen. Det betyr at alle sykmeldinger ligger på nett (Altinn). Dette vil gjøre sykmelder, arbeidsgiver, sykmeldt og Nav lettere tilgjengelig for hverandre, slik at de raskere kan finne gode løsninger for den som er syk, sier Arve Winsnes, konstituert fylkesdirektør i Nav Sør-Trøndelag.

Salgs- og serviceyrker har høyest andel sykemeldte

Innenfor salgs- og serviceyrker ligger sykefraværet på 6,8 prosent. Det er pleiemedarbeidere og sjåfører innenfor persontransport som ligger høyest i denne yrkesgruppen. Blant pleiemedarbeidere er sykefraværet synkende, mens sjåføryrkene har en kraftig økning det siste året.

80 prosent tilbake på jobb innen to måneder

De fleste sykemeldte har fravær på 16 dager eller kortere, og rundt 80 prosent er tilbake på jobb innen to måneder. Gjennomsnittlig varighet på sykefravær i Sør-Trøndelag er 49,5 dager. Det er store variasjoner mellom fylkene. På topp ligger Aust-Agder med ca 58 dager, mens Oslo ligger lavest med 34 dager.

Røros ligger lavest

Ved utgangen av tredje kvartal ligger Røros lavest med et sykefravær på fire prosent. Fraværet har gått ned med ti prosent fra samme periode i fjor. I tillegg har Holtålen og Trondheim sykefravær under fem prosent. Det høyeste fraværet finner vi på Hitra med 7,4 prosent fulgt av Snillfjord og Agdenes med henholdsvis 7,2 og 7,1 prosent. I alle disse tre kommunene er det en økning fra i fjor. Trondheim holder seg stabilt lavt og noe av årsaken til dette er en forholdsvis ung befolkning relativt sett.

LAVEST: Røros har det laveste sykefraværet i Sør-Trøndelag. Foto: Marit Manfredsdotter (Arkivfoto)

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...