Nea Radio

Jemen åpner for samtaler om Martine

Kjemper: Det er ti år siden Martine Vik Magnussen ble voldtatt og drept i London. Siden den gang har far Odd Petter Magnussen (t.v) og advokat Patrick Lundevall-Unger kjempet for å få gjerningsmannen utlevert gjennom stiftelsen Justice for Martine. Foto: Arkiv

I følge stiftelsen som jobber for rettferdighet for Martine Vik Magnussen, åpner nå Jemen for for å diskutere saken under mulige fredssamtaler.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.07.2018 kl 13:51

Signaler fra Jemen tyder på at det åpnes for samtaler om drapet på Martine Vik-Magnussen. Det er advokat og leder for stiftelsen Justice for Maritne, Patrick Lundevall-Unger som forteller dette til Nea Radio. Stiftelsen jobber for rettferdighet etter at Martine Vik Magnussen ble voldtatt og drept av en jemenittisk statsborger i London i 2008. Patrick Lundevall-Unger er også advokat for familien Silderen fra Selbu, som mistet datteren Ronja i selvmord etter et antatt overgrep i fjor. Lundevall-Unger har lenge jobbet for å sikre rettigheter til etterlatte etter dramatiske dødsfall i Norge og utlandet.

– Det er snakk om et møte mellom nyutnevnte minister Ahmed bin Ahmed Maisari og meg selv i Jemen, som et ledd i arbeidet med å få i stand fredsforhandlinger, sier Lundevall-Unger.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Privat

Norge takket nei

Norge avviste tidligere å være vertskap for fredssamtaler om konflikten i Jemen, men Sverige stiller seg i følge Lundevall-Unger ikke uvillig. – Etter et møte med Martines far og meg selv, oppfattet vi at den svenske utenriksministeren, Margot Wahllsröm syntes utsikten til slike samtaler i Sverige som interessante.

Paradoks

På forrige ukes utenrikspolitiske konferanse, Oslo Forurm på Losby Gods, hyllet FNs generalsekretær Antonio Gueterres norsk diplomatisk innsats i håndteringen av vanskelige saker.

– Det er etter min mening derfor et betydelig paradoks at Norge tidligere takket nei til jemenittiske fredssamtaler i Norge. Som kjent ivrer Norge normalt etter rollen som fredsaktør i komplekse konfliktsituasjoner på Sri Lanka, i Colombia, Sudan eller Midt-Østen, men avviste jemenittiske forespørsler om fredssamtaler både i 2015 og 2017, forklarer Lundevall-Uger.

Uklare motiver

– Om bakenforliggende årsaker er norsk våpeneksport, Norges forhold til våre allierte eller at forespørslene ble formidlet via Martine-saken, burde dette nå vike for reell løsningsorientering. Å fortsette å velge minste motstands vei overfor Jemen via humanitær hjelp som ikke kommer frem på grunn av krigshandlingene, er etter min mening like hjelpeløst som det er selvmotsigende, sier Lundevall-Unger som mener at det bare er et spørsmål om tid før det blir en løsning i Martine-saken.

– Jeg mener det er snakk om måneder. Vi vet hvor gjerningsmannen er og det er et politisk spørsmål om når han blir utlevert, sier Lundevall-Unger.

– Dette er en utstrakt hånd fra Jemens side, de ber nå Europa om hjelp. Da må vi hjelpe, sier Lundevall-Unger. Det er foreløpig ukjent når møtet vil finne sted.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...