Nea Radio

Ordførerne drar på tur

Ordførerturer: Knut Erling Flataker er leder for Trondheimregionens friluftsråd og har ansvaret for Ordførerens Tur. – Nå kommer de på løpende bånd rundt omkring i kommunene, lover han. Foto: Anne Gundersen

Det er tida for Ordførerens tur og i hele Trondheimregionen snører nå de øverste folkevalgte turskoene og legger i vei sammen med publikum.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ordfører i Malvik, Ingrid Aune, var først ute. Den turen gikk tirsdag og framover går turene på løpende bånd.

– Det begynte for 12 år siden da vi markerte at Friluftsloven var 50 år, forklarer leder for Trondheimregionens friluftsråd, Knut Erling Flataker.

– Den loven syntes vi var så viktig, at det måtte feires.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Hele regionen

De neste dagene går ordførerturen først til Flå i Melhus kommune onsdag kveld, og deretter blir det grenseområdene mellom Klæbu og Trondheim tirsdag neste uke.

– Klæbu og Trondheim skal jo slå seg sammen, så her tenkte vi det var fint om de kunne går tur sammen i grensetraktene, sier Flataker. Så står Skaun og Pienehytta for tur og til slutt skal Ole Morten Balstad som er ordfører i Selbu, ut på vandring mot Mebondhaugan.

Populært

Ordførerens tur er populær å bli med på.

– Det varierer fra sted til sted hvor mange som blir med på turen, men totalt blir drøye 400 personer med til skogs og til fjells, sier Flataker. Selv er han med på alle turene.

– Ja, når ordføreren stiller opp, da gjør jeg også det, smiler Knut Erling Flataker.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...