Nea Radio

Nea Radio

Prisen for skolebuss er doblet ved kontantkjøp

Stiller spørsmål: Kontantkjøp av bussbillett for skolebarn som bor mindre enn fire kilometer fra skolen har nesten blitt doblet etter nyttår. Tommy Reinås tar opp temaet på fylkesutvalget i Trøndelag tirsdag. Foto: Anne Gundersen

Barn som bor mindre enn fire kilometer fra skolen har fått økt bussprisen fra 18 til 30 kroner, dersom de ikke kan kjøpe billett via mobilapp. Det reagerer Tommy Reinås i MDG Stjørdal sterkt på.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Reinås vil i forbindelse med møtet i fylkesutvalget tirsdag ta opp det faktum at prisen på kontantkjøp av billett på skolebuss har blitt doblet etter nyttår.

– Jeg vil stille spørsmålet ved hvorvidt skolebarn uten mobiltelefon skal finansiere kollektivsystemet i Trøndelag, sier Reinås som samtidig understreker at mange har fått en rimeligere busshverdag under det nye systemet.

– Men det vi ser i dette tilfellet er et uheldig utslag av den nye kollektivtpolitikken.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Kostnad

Mitt hovedstandpunkt er barn skal ha gratis skolebuss, selv om jeg skjønner at ansvarlig politikk handler om at alt må gå i balanse. Men det gikk i balanse før når barn betalte kr 18,- . Det er ingenting som har endret seg til en slik grad at barnas busspriser skal dobles. Det er snakk om et prinsipp som sier at det skal være rimeligere å kjøpe billett i app, enn å kjøpe kontant dette har fått noen uheldige utslag. Det er det vi ser her.

Bedre

– Vi ser at mange har fått rimeligere kollektivalternativer nå enn før omorganiseringen. Men så har man slike små skjevheter som dukker opp og som dem er nødt til å få ordnet opp i, avslutter Reinås.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...