ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Prisen for skolebuss er doblet ved kontantkjøp

Stiller spørsmål: Kontantkjøp av bussbillett for skolebarn som bor mindre enn fire kilometer fra skolen har nesten blitt doblet etter nyttår. Tommy Reinås tar opp temaet på fylkesutvalget i Trøndelag tirsdag. Foto: Anne Gundersen

Barn som bor mindre enn fire kilometer fra skolen har fått økt bussprisen fra 18 til 30 kroner, dersom de ikke kan kjøpe billett via mobilapp. Det reagerer Tommy Reinås i MDG Stjørdal sterkt på.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Reinås vil i forbindelse med møtet i fylkesutvalget tirsdag ta opp det faktum at prisen på kontantkjøp av billett på skolebuss har blitt doblet etter nyttår.

– Jeg vil stille spørsmålet ved hvorvidt skolebarn uten mobiltelefon skal finansiere kollektivsystemet i Trøndelag, sier Reinås som samtidig understreker at mange har fått en rimeligere busshverdag under det nye systemet.

– Men det vi ser i dette tilfellet er et uheldig utslag av den nye kollektivtpolitikken.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Kostnad

Mitt hovedstandpunkt er barn skal ha gratis skolebuss, selv om jeg skjønner at ansvarlig politikk handler om at alt må gå i balanse. Men det gikk i balanse før når barn betalte kr 18,- . Det er ingenting som har endret seg til en slik grad at barnas busspriser skal dobles. Det er snakk om et prinsipp som sier at det skal være rimeligere å kjøpe billett i app, enn å kjøpe kontant dette har fått noen uheldige utslag. Det er det vi ser her.

Bedre

– Vi ser at mange har fått rimeligere kollektivalternativer nå enn før omorganiseringen. Men så har man slike små skjevheter som dukker opp og som dem er nødt til å få ordnet opp i, avslutter Reinås.

Nøkkelord

ANNONSE