Melkeroboten er i gang igjen

- Endelig er melkeroboten i gang igjen på Kilnes gård i Sona, sier Terje Thon Stenli fra Rena. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

Over 1300 melkeflasker er solgt siden oppstarten av melkeroboten hos Karoline og Odd Magne Storflor i Sona. Kilnes gård har den første roboten i sitt slag i landet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.06.2018 kl 21:56

Vi har vært på besøk i Sona og Kilnes Gård sin nye melkeautomat.

- Vi har tenkt på å starte med melkesalg direkte fra melkebua siden vi så dette i Sverige for 2 år siden, sier Odd Magne Storflor som sammen med kona Karoline driver Kilnes gård i Sona. Melkeautomaten er direkte tilknyttet melkebua som gir kundene fersk og fin melk.

Det eneste som er gjort før kunden kan tappe melka på gode gamle melkeflasker er at melka er pasteurisert, det vil si - melka er varmet opp til 75 grader før den kjøles ned igjen. - Dette er den første automaten i Norge, sier Storflor.

Terje Thon Stenli med nytappet melk. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

Melka har en fettprosent på mellom 4.2 og 4.7 prosent og passer utmerket til å bli drikket som den er, eller i mat.

Roboten har vært ute av drift i noen uker etter maskinhavari, men i forrige uke startet produksjonen opp igjen for alvor og Nea Radio tok turen for å prøve - og smake.

I intervjuet hører du bonden sjøl, Odd Magne Storflor og kunde Terje Thon Stenli.

Nøkkelord

Siste nytt i Stjørdal/Malvik Vis flere

Stafett for livet

Stafett for livet

Kreftforeningen planlegger familiearrangementet ”Stafett for livet” på Midsandtangen, sommer 2019. Nå søker de etter frivillige.

Kaffe, varme og jul for alle

Kaffe, varme og jul for alle

Midt i Stjørdal sentrum ligger Frivilligsentralen. Dit kan alle som ønsker det, komme inn for en kopp kaffe, noe å bite i og en god sofa å sitte i. Gjerne også noen å snakke med.

Flertallet la fram budsjettforslaget

Flertallet la fram budsjettforslaget

Det politiske flertallet i Stjørdal la i går fram budsjettforslaget for kommende periode. 11 millioner ekstra til barnehagene og store utbyggingsprosjekt preger budsjettet.

Julevakkert fra Brøndbo og band

Julevakkert fra Brøndbo og band

Thomas Brøndbo kaller seg folkelig, men det er ingenting vanlig med hverken han eller bandet. Det satte en fullsatt Stjørdal kirke pris tirsdag kveld.

Brann i Elvran

Brann i Elvran

Politiet har fått kontakt med mannen som bor på adressen. Bygningene er totalt nedbrent.

Nissene inntar Karlslyst

Nissene inntar Karlslyst

Klart for Grautfest!

I år settes Grautfest på Karlslyst opp for 15. gang og alle hjerter i Hommelvik Juniorkorps - og i resten av Malvik - gleder seg til lørdag!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...