ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Skrev bok om tiden etter Utøya

Bare den ene sønnen kom hjem

Mistet sønnen: Bare én kom tilbake er navnet på boka Randi Johansen Perreau har skrevet om erfaringene etter katastrofen på Utøya. Foto: Anne Gundersen

Begge sønnene til Randi Johansen Perreau var på Utøya da terroristen slo til. Nå har hun skrevet boken Bare én kom tilbake.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Familien Johansen Perreau fra Hommelvik ble hardt rammet da terroristen gikk til angrep på AUFs sommerleir på Utøya 22. juli 2011. Yngstemann, Sebastian Bruno, overlevde. Det gjorde ikke den eldste sønnen, Rolf Christoffer. Nå har mamma Randi Johansen Perreau gitt ut boken Bare én kom tilbake, nedtegnelser om 22. juli, om tiden under og etter katastrofen.

– Det har vært en krevende prossess å skrive denne boken, sier Randi som har skrevet kontinuerlig siden katastrofen inntraff.

– Mange har sagt til meg at jeg burde gi det ut, og da Bjørn Stuevold tilbød seg å være min mentor, valgte jeg å gjøre det.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Uvant

Randi forteller at rollen som forfatter er ny og ukjent for henne.

– Jeg har aldri tenkt på meg selv som et skrivende menneske, så dette er svært uvant for meg, sier hun.

– Jeg har fått kjenne på det jeg har hørt mange si, nemlig at det kan være vanskelig å gjennomføre en slik skriveprosess. Mange ting jeg hadde glemt har kommet opp til overflaten, både på godt og vondt.

Viktig stemme

– Vi lever i en tid der vi ser politiske strømninger som jobber mot demokratiet, ikke bar her i Norge, men over hele verden. Derfor følte jeg at det var viktig å skrive ned denne historien, å gi stemme til det som kan skje når destruktive krefter får slippe til, sier Randi og forteller videre at dette er hele familiens bok.

– Selv om det er jeg som har skrevet ordene, har hele familien vært med på dette. Både mannen min og Sebastian har vært med i hele prosessen og har hatt vetorett om det har vært noe de har ment ikke burde være med. Hun vet ikke om hun kommer til å skrive flere bøker.

– Nå har jeg skrevet denne boken og det er jeg veldig glad for.

Randi Johansen Perreau signerer bøker hos Nordli bokhandel på Malvik Senter lørdag 22.12 klokken 14.

Les Adresseavisens anmeldelse av Bare én kom tilbake her: (for abonnenter)

https://www.adressa.no/pluss/kultur/2018/12/15/Hjerteskj%C3%A6rende-lesning-18072365.ece

Nøkkelord

ANNONSE