ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Julevakkert fra Brøndbo og band

Vakkert: Thomas Brøndbo med band både rørte og underholdt publikum under konserten i Stjørdal kirke tirsdag. Foto: Anne Gundersen

Thomas Brøndbo kaller seg folkelig, men det er ingenting vanlig med hverken han eller bandet. Det satte en fullsatt Stjørdal kirke pris tirsdag kveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Thomas Brøndbo hadde publikum i sin hule hånd da han avsluttet sin aller første rundreise med julekonserter i Stjørdal kirke tirsdag kveld. Et fullsatt kirkerom fikk oppleve en sikker artist i toppform, med et samspilt band i ryggen og en bukett låter som viste at Brøndbo er en vokalist med stort spekter.

- Jeg håper jo at dette er noe som kan bli tradisjon, sier han fornøyd etter å ha delt ut klemmer til fans etter konserten.

- Vi har hatt godt besøkt over alt, og her i Kimen var det fullt, det setter vi stor pris på. Når man jobber og vil få det til, og når man da får det til, så gir det en veldig god følelse.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Jazz

Thomas Brøndbo har helt klart funnet sitt eget uttrykk. Helt ferske julelåter, sammen med nøye utvalgte klassikere, ble servert på et lavmælt bakteppe av jazz, der alle i bandet fikk komme til sin rett. Dette formatet kledde Brøndbos stemme svært godt.

- Vanligvis spiller vi mye nattestider og da blir det ikke til at jazzen kommer fram, sier Brøndbo.

- Men med dette konseptet får jeg prøvd ut noe annet, får synge på en annen måte, sier namsosingen som presenterte hele fire nye, egne låter for publikum.

- Et par av dem har jo begynt å bli kjent, for eksempel Heim et anna sted på jord. De andre er så og si ukjente og det krever jo litt mot, tilstår han og sier videre at de andre, mer kjente julelåtene, er nøye utvalgt.

- Men det som har vært viktig for oss, er å gjøre det på vår egen måte. Det føler jeg at vi har fått til.

Klemmer: Etter konserten ble det utdeling av klemmer. F.v gitarist Stig Hollup, keyboardist Terje Tranaas, Gry Hansen, Jens Bakken og Thomas Brøndbo. Foto: Anne Gundersen

Konsertnavn

Brøndbo føler at snøballen har begynt å rulle for ham som artist.

- Det virker som om noe har løsnet det siste året. Som om jeg har begynt å få et konsertnavn, uten at jeg er høy på pæra altså, ler han.

- Det at vi fylte kirka her i kveld viser meg det. En av låtene han og bandet valgte å spille var Jul'kortet av DDE.

- Det var også et dristig valg. Dette er jo en låt svært mange har et forhold til. Men vi har vår helt egen versjon og jeg kunne kjenne at publikum satte pris på det. Og i likhet med samtlige låter, fikk også Jul'kortet helt ny drakt med Brøndbos klare stemme og Eirik Øiens kontrabass.

Trangt om juleplassen

Da konserten gikk mot slutten gjorde Brøndbo en avtale med publikum om å komme tilbake neste år.

- Dette var på en måte en prøverunde. Det er trangt om plassen når det gjelder julekonserter. Bare her i Kimen er det noe som skjer hver kveld og mye er utsolgt. Derfor er det utrolig flott å oppleve fullt hus. Det er ikke noe jeg tar for gitt, sier Brøndbo.

- Det er én ting når lokalet er fullt av kjentfolk. Det er noe ganske annet når det er massevis av folk du ikke kjenner. Da får jeg virkelig trua på at dette er noe jeg kan gjøre neste år også, sier Thomas Brøndbo før han må inn i kirka for å hjelpe resten av bandet med å rigge ned etter konserten. Og når han kommer tilbake neste år, da kan det godt hende at en av de større salene må tas i bruk. For det sto ikke på julestemningen den tirsdags kvelden. Som en publikummer sa på mens hun tørket tårene på vei ut av salen;

– Dette var sterkt.

Nøkkelord

ANNONSE