Nea Radio

– Det har vært eventyrlig

Eventyrlig: Gruppeleder i Stjørdal MDG, Tommy Reinås, kan se tilbake på et begivenhetsrikt år. Foto: Anne Gundersen

MDG legger et år med vind i seilene bak seg. – Dette har vært et utrolig år, sier partiets gruppeleder i Stjørdal, Tommy Reinås.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det har vært litt av et år for Miljøpartiet De Grønne. Tommy Reinås, gruppeleder i Stjørdal og fylkestingsrepresentant i nye Trøndelag fylke, ser tilbake på året med glede.

– For et år siden hadde jeg ikke trodd at så mye kunne skje, sier han. Lokalt startet omveltningene med at Venstre trakk seg fra styringssammarbeidet i kommunen.

– Vi gikk inn i det som da ble et blågrønt samarbeid og fikk dermed reell innflytelse.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Klimaprofil

Da MDG ble en del av styringssamarbeidet i Stjørdal var en av betingelsene at kommunen skulle utarbeide en tydelig klimaprofil.

– Det mener jeg at vi nå har fått. Men det er snakk om et samarbeid og man kan ikke få alt man vil. Det handler om å kompromisse og om å spille hverandre gode. Reinås berømmer sjefen sjøl, Ivar Vigdenes, for å gjøre nettopp dette.

– Ordføreren er veldig god på dette med å hente det beste ut av folk og det nyter også vi i MDG godt av.

Valgskuksess

Høstens store begivenhet for MDG var stortingsvalget.

– Det ble et utrolig løft for oss, sier Reinås som nå har plass i fylkestinget.

– MDG har nå innflytelse i svært mange kommuner, både i Trøndelag og i hele landet. Slik var det ikke da jeg begynte, smiler han og innrømmer at det har vært en omstilling å gå fra å være et nisjeparti der man i praksis kunne være så kreativ man ville i sine uttalelser, til å bli en del av den etablerte politikken.

– Det har vært en læringsprosess og det er det nok fremdeles, smiler Tommy Reinås.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...