Annonse
Nea Radio

-Han har fått litt tyn, og det går nok litt på avslutningsspillet og finishen i assist-bildet hans

Ingen kritiske spørsmål til Horneland denne gangen. Foto: Per-Erik Ofstad

OPPDATERT: Med sitater og intervjuer. Kampen mot Molde ble en actionfylt og etterlengtet opptur for RBK.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.10.2019 kl 23:18

Annonse

Premissene foran toppoppgjøret på Lerkendal søndag kveld var ikke til å kjenne igjen. Molde ledet Eliteserien 15 poeng foran Rosenborg. Rivalene cruiser inn mot seriegull, mens hjemmelaget muligens havner uten spill i Europa neste år. Sjeldent har det vært så moro å reise til Trondheim fra rosenes by. Turen hjem derimot ble nok ikke like morsom.

Rosenborg - Molde

Resultat: 3-1 (2-1)
Målscorere: Ohi, Akintola, Hovland, Maars Johnsen

Mareritt-åpning

Før kvarteret var omme tok Molde ledelsen. Meget passivt forsvarsspill ga Leke James muligheten til å drible uten særlig aggressivt press i Rosenborgs sekstenmeter. Fra dødlinja la spissen inn til Ohi som umarkert fikk en enkel jobb med å sette ballen i et åpent mål. Kvarteret etter scoringen fortsatte Molde å kjøre kampen, og de kom til et par gode muligheter.

Overtok etter halvtimen

Etter halvtimen tok Rosenborg over. En heading i tverrliggeren fra Søderlund ga energi til laget, og samme spiller var avgjørende da laget minutter senere reduserte. Kraftspissen sendte Akintola alene med keeper med en nydelig flikk. Leiesoldaten avsluttet den nydelige kontringa med et godt skudd til side for Linde fra 14 meter.

Stopperne tok ansvar

Fem minutter før sidebytte sto midtstopperne frem for Rosenborg. Et innlegg fra Meling med snø på ble headet inn i feltet av stopperkjempen Reginiussen. Der sto Hovland som sendte Rosenborg opp i føringen med et skudd som ikke imponerte noen av de 14093 tilskuerne, men som likevel trillet forbi Linde.

Søderlund så rødt

Et aldri så lite skår i gleden for Horneland var det at Søderlund før pause ble utvist. Spissen pådro seg to gule kort, begge for overilte taklinger. En solid dose overtenning på spiss-profilen. Unektelig en dårlig slutt på omgangen som kunne minne om en følelsesmessig berg og dalbane for Rosenborg-glade trøndere.

Ingen estetisk fotball-høydare etter pause

Etter pause kom Rosenborg ut i en smalere 4-3-2 med Adegbenro og Akintola som brede spisser. Formasjonen representerte unektelig en utfordring for laget som baserer mye av sitt offensive spill på vingspill. Ikke uventet var gjestene det førende laget, og Rosenborg ble for det meste liggende i ramma. En og annen visitt ble det dog på Moldes halvdel, og innbytter Maars Johnsen punkterte kampen på en kontring med åtte minutter igjen på kampuret. Meget solid taktisk gjennomført med 10 mann mot serielederen i 45 minutter.

Viktig for engasjementet rundt klubben

Seieren var viktig for laget som i det siste har fremstått mer og mer som et famlende kollektiv uten enkeltspillere som er villige til å ta ansvar. Mange har stilt spørsmål ved om det finnes nok spillere som har klubbfølelse og føler eierskap til prosjekt-Horneland. I startelleveren mot erkerival Molde var det ikke en eneste trønder, og 14 093 tilskuere mot Molde er historisk lavt.

Akintola og stopperne sto frem

Akintola sammen med Rosenborgs stopperpar var blant Rosenborgs beste i dag. Horneland var godt fornøyd med leiesoldaten etter kampen. -Han har fått litt tyn, og det går nok litt på avslutningsspillet hans og finishen i assist-bildet hans. Men, han gjør en vanvittig stor jobb, han løper sine meter og gjør at vi har et samlet lag. I dag fikk han også betalt med målpoeng.

Hovland om Molde-kampen
Hovland om Rosenborg-nedturen, utvisninga og målet

Horneland om Molde-kampen
Horneland om det taktiske aspektet, 11 vs 10 og Akintola

Nøkkelord

Annonse