Nea Radio

-Han har fått litt tyn, og det går nok litt på avslutningsspillet og finishen i assist-bildet hans

Ingen kritiske spørsmål til Horneland denne gangen. Foto: Per-Erik Ofstad

OPPDATERT: Med sitater og intervjuer. Kampen mot Molde ble en actionfylt og etterlengtet opptur for RBK.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.10.2019 kl 23:18

Premissene foran toppoppgjøret på Lerkendal søndag kveld var ikke til å kjenne igjen. Molde ledet Eliteserien 15 poeng foran Rosenborg. Rivalene cruiser inn mot seriegull, mens hjemmelaget muligens havner uten spill i Europa neste år. Sjeldent har det vært så moro å reise til Trondheim fra rosenes by. Turen hjem derimot ble nok ikke like morsom.

Rosenborg - Molde

Resultat: 3-1 (2-1)
Målscorere: Ohi, Akintola, Hovland, Maars Johnsen

Mareritt-åpning

Før kvarteret var omme tok Molde ledelsen. Meget passivt forsvarsspill ga Leke James muligheten til å drible uten særlig aggressivt press i Rosenborgs sekstenmeter. Fra dødlinja la spissen inn til Ohi som umarkert fikk en enkel jobb med å sette ballen i et åpent mål. Kvarteret etter scoringen fortsatte Molde å kjøre kampen, og de kom til et par gode muligheter.

Overtok etter halvtimen

Etter halvtimen tok Rosenborg over. En heading i tverrliggeren fra Søderlund ga energi til laget, og samme spiller var avgjørende da laget minutter senere reduserte. Kraftspissen sendte Akintola alene med keeper med en nydelig flikk. Leiesoldaten avsluttet den nydelige kontringa med et godt skudd til side for Linde fra 14 meter.

Stopperne tok ansvar

Fem minutter før sidebytte sto midtstopperne frem for Rosenborg. Et innlegg fra Meling med snø på ble headet inn i feltet av stopperkjempen Reginiussen. Der sto Hovland som sendte Rosenborg opp i føringen med et skudd som ikke imponerte noen av de 14093 tilskuerne, men som likevel trillet forbi Linde.

Søderlund så rødt

Et aldri så lite skår i gleden for Horneland var det at Søderlund før pause ble utvist. Spissen pådro seg to gule kort, begge for overilte taklinger. En solid dose overtenning på spiss-profilen. Unektelig en dårlig slutt på omgangen som kunne minne om en følelsesmessig berg og dalbane for Rosenborg-glade trøndere.

Ingen estetisk fotball-høydare etter pause

Etter pause kom Rosenborg ut i en smalere 4-3-2 med Adegbenro og Akintola som brede spisser. Formasjonen representerte unektelig en utfordring for laget som baserer mye av sitt offensive spill på vingspill. Ikke uventet var gjestene det førende laget, og Rosenborg ble for det meste liggende i ramma. En og annen visitt ble det dog på Moldes halvdel, og innbytter Maars Johnsen punkterte kampen på en kontring med åtte minutter igjen på kampuret. Meget solid taktisk gjennomført med 10 mann mot serielederen i 45 minutter.

Viktig for engasjementet rundt klubben

Seieren var viktig for laget som i det siste har fremstått mer og mer som et famlende kollektiv uten enkeltspillere som er villige til å ta ansvar. Mange har stilt spørsmål ved om det finnes nok spillere som har klubbfølelse og føler eierskap til prosjekt-Horneland. I startelleveren mot erkerival Molde var det ikke en eneste trønder, og 14 093 tilskuere mot Molde er historisk lavt.

Akintola og stopperne sto frem

Akintola sammen med Rosenborgs stopperpar var blant Rosenborgs beste i dag. Horneland var godt fornøyd med leiesoldaten etter kampen. -Han har fått litt tyn, og det går nok litt på avslutningsspillet hans og finishen i assist-bildet hans. Men, han gjør en vanvittig stor jobb, han løper sine meter og gjør at vi har et samlet lag. I dag fikk han også betalt med målpoeng.

Hovland om Rosenborg-nedturen, utvisninga og målet

Horneland om det taktiske aspektet, 11 vs 10 og Akintola

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...