ANNONSE
Annonse
Nea Radio

RBK videre etter dommerparodi og straffedrama

Glissent på tribunen under første kvalifiseringsrunde til Champions League, men flere vil trolig kjenne sin besøkelsestid mot Celtic i neste runde. Foto: Per-Erik Ofstad

Tre straffer, rødt kort, Bendtner-show og bulgarsk dommerparodi.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter tap 1-0 i Reykjavik sist uke var Rosenborg nødt til å heve seg betraktelig foran returoppgjøret mot Valur Reykjavik på Lerkendal. Balansegangen mellom forsvar og angrep var et viktig tema i garderoben før kampen. Hjemmelaget trengte mål, men ble samtidig nødt til å vokte seg for islandske herrer på jakt etter bortemål.

Resultat: 3-1 (3-2 sammenlagt)
Målscorere: Bendtner (2), Anders Trondsen, Sigurdsson
Kveldens Variant: Dommer Stefan Apostolov kan stryke planene om dømming for UEFA de neste ukene og booke hotell på Sunny Beach.

Valur holdt nullen til sidebytte.

RBK klarte ikke å få hull på byllen de første 45 minuttene. Hjemmelaget hadde en rekke sjanser til å ta ledelsen, men klarte ikke å overliste Einarsson i buret hos Valur. Nicklas Bendtner var nærmest etter 11 minutter med en flikk som stusset tverrliggeren. Rosenborg slet med å skape vedvarende trykk mot laget fra Reykjavik, og manglet den nødvendige presisjonen og tempoet fremover. Bortelaget var farlig frempå ved en par anledninger, og viste at de er i full stand til å skape trøbbel for RBK.

Betydelig bedre start på andre omgang

Omtrent ti minutter ut i andre omgang fikk hvittrøyene straffespark etter at kveldens bulgarske kampleder mente at et skudd fra Anders Trondsen gikk via hånda til en islandsk spiller. Straffen så billig ut. Straffesparket skøyt en tydelig lettet Nicklas Bendtner kontant i mål. Et kvarter senere var den høyreiste dansken nok en gang på farten, og kom til innlegg nede ved dødlinja. Innlegget landet på hodet til Anders Trondsen som fikk en enkel jobb med å putte kula i nettet. Her tenkte nok store deler av Lerkendal-publikummet at seieren var i boks, men den gang ei.

Valur sjokkerte

I det 84. minutt bredde det seg en enorm fortvilelse på stadion. Stefan Apostolov blåste i fløyta og pekte på straffemerket etter at Marius Lundemo angivelig hadde handset inne i Rosenborgs sekstenmeter. Reprisene viste tydelig at den bulgarske kamplederen var helt på jordet, og at straffesparket aldri burde blitt gitt. Straffen banket Sigurdsson i nota, og feiret vilt med de drøyt 12 tilreisende fra Island.

Dramatiske overtidsminutter

På stillingen 2-2 sammenlagt mellom Valur og Rosenborg var RBK ute på bortemål. Hele stadion var i harnisk, og diskusjonene om VAR gikk som en farsott i sosiale medier. Store deler av Trøndelag tenkte svært mørke tanker, og undertegnede var i ferd med å forberede svært kritisk spørsmål til Kåre Ingebrigtsen og Co. Da det så som mørkest ut så kun dommeren ut til å være i stand til å redde et svimmelt Rosenborg-lag. Jammen, var det ikke nettopp bulgareren som reddet Rosenborg da han på overtid blåste for nok en hands i boksen til Valur. Nok en gang var straffesparket av det ekstremt tvilsomme slaget. Bendtner sendte Lerkendal til himmels da han sendte ballen via keeper og i mål.

Nå venter en reprise fra fjoråret når Rosenborg møter Celtic i den andre kvalifiseringsrunden til Champions League neste uke.

En lettet Kåre møtte pressen etter avansement

VAR ble et hett tema etter kampen mot Valur.

ANNONSE