ANNONSE
Annonse
Nea Radio

RBK slo LSK 3-0 på fotballens festdag

Et fullsatt Lerkendal koste seg med kamp 16 mai. Foto: Per-Erik Ofstad

Tre mål, clean sheet, seier mot kanarifuglene og 21 045 fornøyde tilskuere.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2018 kl 22:24

Rammen var perfekt for en ordentlig fotballfest ute på Lerkendalmatta før kampstart onsdag kveld. 21 045 tilskuere, perfekt fotballvær og godt spill gjorde kvelden fullbyrdig for publikum.

RBK-Lillestrøm

Resultat: 3-0 (1-0)
Målscorere: Nicklas Bendtner, Pål André Helland, Alexander Søderlund
Kveldens variant: Jubelen var tilnærmet like høy da Haugesund gikk opp i ledelsen 1-0 mot Brann, som da Rosenborg scoret sine mål.

Bendtner scoret etter mønsterangrep

Rosenborg innledet kampen mot Lillestrøm på fotballens festdag offensivt. Men, det var Thomas Lehne Olsen som holdt på å gi hjemmepublikummet en real kalddusj etter at han kom alene med keeper kun seks minutter etter kampstart. Lehne Olsens store sjanse ble beholdningen for Lillestrøm offensivt denne omgangen, og RBK skapte ellers det som var av sjanser. Etter 12 minutter gikk Rosenborg opp i ledelsen 1-0, Meling la inn til Bendtner som fikk æren av å avslutte et mønsterangrep. Rosenborg hadde flere store sjanser til å øke ledelsen, men måtte ta til takke med 1-0 inn mot sidebytte.

Helland og Søderlund gledet hjemmepublikummet

Pål Andre Helland og innbytter Alexander Søderlund kan gå med hevet hode i borgertoget på nasjonaldagen. Førstnevnte scoret sitt andre mål for sesongen etter at han fikk ballen ute på 25 meter, driblet seg forbi to spillere og satte ballen mellom beina på målvakt Marko Maric. Sistnevnte la på til 3-0 med et presist langskudd femten minutter før kampslutt. Smått utrolig var det derimot at ikke Lillestrøm reduserte til 2-1 etter mye klabb og babb i hjemmelagets sekstenmeter like i forkant av Søderlunds scoring.

Revansjerte fjorårets oppgjør på 16 mai

- Det var godt å revansjere fjorårets 1-2 tap mot Tromsø på 16 mai. Det sier Jacob Rasmussen, som kan opplyse at han gleder seg vesentlig mer til å gå i borgertoget på nasjonaldagen i år. Rasmussen har vist at han er en mann for de store anledningene med flere gode prestasjoner mot topp motstand i Europa League. Han forteller at det er deilig for spillerne når omlag 21 000 tilskuere backer spillerne opp. Det gjør at spillerne yter noen prosent ekstra.

Viktige kamper i vente

Rammen rundt toppkampen mot Brann på Lerkendal neste helg blir neppe noe dårlige. Men, Rasmussen er opptatt av å ta en kamp om gangen. Haugesund er en hard nøtt å knekke, og et lag vi har slitt med tidligere sier dansken. Haugsund tok poeng mot serieleder Brann denne runden og vil neppe bli noen enkel match for Rosenborg denne helga. Rosenborg entrer en viktig periode, og Rasmussen håper nok helt sikkert å kunne spille en viktig rolle for et noe skadeplaget RBK.

Rasmussen etter seier på 16 mai.

ANNONSE