Roser Selbu

Roser: Odd Petter Haugseth (t.v) og Tor Jakob Reitan i hovedkomiteen for Landsskytterstevnet 2018, roser næringslivet i Selbu, her ved leder i Selbu Næringsforening, Nils Otto Husby (midten) for å se mulighetene det store arrangementet gir. Foto: Anne Gundersen

Nå er det like før Landsskytterstevnet smeller i gang i Stjørdal og siste hånd legges på forskjellige deler av verket i hele regionen. Selbu gjør sitt for å gjennomføre det som er Norges største idrettsarrangement.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Medlemmer av hovedkomiteen for LS 2018 tok fredag turen til Selbuskogen Skisenter for å møte representanter for næringslivet i Selbu.

– Det er imponerende hvordan Selbu hev seg på dette så snart vi var i gang med forberedelsene for flere år siden, sier leder for Hovedkomiteen, Tor Jakob Reitan.

– Dette arrangementet er et løft for hele regionen og vi er helt avhengige av at alle er med å drar lasset når 15 - 20 000 tilreisende inntar stevnet.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Mer enn 1000

Leder i Selbu Næringsforening, Nils Otto Husby, regner med at mellom 1 000 og 1 200 ekstra personer vil kalle Selbu hjemme den drøye uka landsskytterstevnet pågår.

– Det er en stor mengde mennesker her i kommunen, sier Husby og forteller at de fleste nok vil campere på Årsøya.

– Alt skal være på plass når det gjelder ekstra behov for mat og lignende. I tillegg er det satt opp andre ting, som for eksempel båttur med Jøvra, så jeg tror dette skal bli et strålende opphold for alle som velger å oppholde seg i Selbu under stevnet, mener han.

Engasjement: Næringslivet i Selbu var til stede for å blant annet å snakke om service og sikkerhet under landsskytterstevnet. Foto: Anne Gundersen

Test

Odd Petter Haugseth i Stjørdal Næringsforum, mener at dette er den store testen på hvor langt Stjørdal kan strekke seg når det gjelder å avvikle store arrangementer.

– Vi har sagt at vi skal blir Norges arrangementkommune nr 1 og nå får vi prøvd oss. Men det som er helt sikkert er at når det gjelder arrangementer av denne størrelsen, så er det regionen som må levere. Derfor er det fint å se at de omkringliggende kommunene, og kanskje særlig Selbu, har sett mulighetene dette byr på.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Hegra Sparebank kjøper Økonomisjef Til Leie AS

Hegra Sparebank kjøper Økonomisjef Til Leie AS

Hegra Sparebank kjøper Økonomisjef Til Leie AS. Eierne og ansatte i Økonomisjef Til Leie AS er meget tilfreds med få Hegra Sparebank som eier.

Bygg din egen Hågstol

Bygg din egen Hågstol

Lørdag kan du prøve deg som stolmontør hos Flokk. Kjøper du stolen du bygger så går pengene til Ungdommens Hus.

Bli bøssebærer!

Bli bøssebærer!

Søndag er det igjen tid for TV-aksjon og i år går inntektene til Kirkens Bymisjon. Ordfører i Malvik, Ingrid Aune, oppfordrer alle til å bli med på årets viktigste søndagstur.

Inviteres med videre

Inviteres med videre

Selbu, Stjørdal og fire andre kommuner er med i et forsøk med statlig finansiering av omsorgstjenesten. Forsøket skulle opprinnelig vare fram til mai 2019. Nå inviterer regjeringen kommunene til å delta ut 2022.

Registrering av ulv er i gang

Registrering av ulv er i gang

Vinterens registrering av ulv i Norge startet 1. oktober og før snøen har lagt seg, er det påvist seks kull med ulvevalper i helnorske revir og grenserevir. I Kynnareviret i Hedmark passerte nylig en flokk på minst ni ulver foran et viltkamera.

Under halvparten bruker refleks

Under halvparten bruker refleks

Antall drepte og skadde fotgjengere er mer enn halvert de siste ti årene. Hadde flere av oss brukt refleks, kunne tallet vært enda lavere.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...