Nea Radio

Hundekjøring: Våt avslutning

FARTSFYLT: Torild Emely Jystad kjørte sjuspann med vogn. Foto: Geir Stranda

Det ble en fartsfylt, men våt avslutning på årets Barmarkscup Midt-Norge.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I helga ble det kåret sammenlagt vinnere i Barmarkscupen i Midt-Norge. Dette er løp der utøverne kjører hund på barmark. Utøverne kjører med sykkel, sparkesykkel eller med vogn med opptil åtte hunder. Det blir arrangert sju løp på seks helger.

Det siste løpet foregikk i helga på Midtkil.
28 løpere med hunder startet i det som kom til å vise se å bli et relativt vått løp.

Barmarksløp er både for profesjonelle hundekjørere og de som har dette som sporten sin mer på hobbybasis.
Og her går det unna: De raskeste utøverne og hundene kjører i rundt 30 km/t, noe som er fort om du kjører åtte hunder og en sykkel eller lett vogn.

VINNERNE: Nicholas Morgan (sykkel), Sofie Sørum (junior), Kjell Sørum (vogn 4-spann), Torild Emely Jystad (8-spann), Petter Brøndbo Wettre (2-spann) Foto: Monica Tøndel Gray

De som sto igjen med sammenlagt-seieren i 2018 er:

Nicholas Morgan (sykkel)

Sofie Sørum(junior)

Kjell Sørum (vogn 4-spann)

Torild Emely Jystad (8-spann)

Petter Brøndbo Wettre (2-spann)

FORT OG BLØTT: Lisa Brøndbo med to-spann og sykkel Foto: Geir Stranda

Barmarksløp for alle

- Barmarksløp kan også være noe for deg som vil prøve hundekjøring fordi du har en hund og synes det er lærerikt og motiverende å møte andre med samme interesse, sier Trine Sørum i Trondheim trekk og brukshundklubb som var arrangør på dette løpet. Hun sier videre at barmarksløpene er åpne for alle. Hundene må være vaksinert og ID-merket, men utover det kan alle delta. Du kan sykle, løpe eller kjøre vogn, og ambisjonsnivået setter du selv. Alle er velkommen til å delta uavhengig av alder og hunderase, og løpene foregår flere steder i Trøndelag, både i Skaun og Orkanger.

Trine tilføyer at du må du må ha flaks om du skal oppleve så mye vann som vi fikk på årets siste løp, men tøffe bilder det ble det.

BLØTT: Isa Marie Tjelle Byberg kjørte en-spann med sykkel Foto: Geir Stranda

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...