Nea Radio

- En fotballeksjon

Nicklas Bendtner gir Salzburg ros etter kampen, men slakter hjemmelagets prestasjon. Foto: Per-Erik Ofstad

- Jeg har ikke opplevd en sånn førsteomgang noensinne i min karriere, sier Bendtner.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2018 kl 01:58

Etter søndagens kamp mot Odd la ikke Pål Andre Helland skjul på at søndagens kamp mot Start blir vesentlig viktigere enn oppgjøret mot Salzburg. Lite ved Rosenborgs prestasjon og innstilling mot østerrikerne tyder på at Helland løy.

Rosenborg - RB Salzburg

Resultat: 2-5 (0-4)
Målscorere: Minamino (3), Gulbrandsen, Abdegbenro, Hovland (selvmål), Jensen
Kveldens Variant: Kjernen sto for det meste man kan ta med seg fra denne kampen med positivt fortegn.

Rundspilt en underdrivelse

Første omgang ble kort sagt et mareritt for Rosenborg. Katastrofal naivitet ble hardt straffet. Lista var satt allerede etter fem minutter, 0-1 ved japanske Minamino. 18 minutter, 0-2, samme mann. 35 minutter, Guldbrandsen, 0-3. 44 minutter, hat-trick for Minamino og 0-4. Folk begynte å gå, Bendtner var tidenes rundingsbøye på kant. Bekmørkt. Det så ut som om Rosenborg spilte med ni mann, og Salzburg spilte seg til overtall omtrent hvert angrep. Rosenborg kan godt starte med tre spisser i Eliteserien, men så naiv kan man ikke være mot topp europeisk motstand. Det burde vært 0-6 og god jul etter 45 minutter.

Kampen fullstendig kjørt etter førsteomgang

2. omgang ble 45 minutter med merkelig fotball. Rosenborg justerte naturlig nok en del, og la om til en noe mer defensiv formasjon. Målene fortsatte å hagle inn, denne gangen dog i begge ender. Abdegbenro reduserte til 1-4, før et selvmål ga 1-5. Da timen var spilt fikk publikum servert kveldens syvende mål. Denne gang ved kaptein Mike Jensen, 2-5. Dynamikken i omgangen ble ekstremt påvirket av den surrealistiske førsteomgangen. Det urnorske begrepet "hawaii-fotball" oppsummerer omgangen best.

Bunnsolid motstand

Rosenborg møter mostandere som er Champions League verdig i årets gruppespill i Europa League. Salzburg røyk på overtid i fjorårets semifinale i Europa League, Leipzig er topp fire i Bundesliga og Celtic spilte i fjorårets gruppespill i mesterligaen. For Ola Nordmann høres ikke gruppa spesielt sexy ut, men kvaliteten på lagene kan ikke bestrides. Trøndere har lov til å være skuffet over Rosenborg, men må også anerkjenne motstandernes kvalitet. Motstanderne står ikke mye tilbake for langt mer annerkjente gjengangere i Champions League.

Sjeldent utrivelig å være RBK-fan

Alt i alt en pinlig opptreden av Rosenborg. Førsteomgang var fysisk vond å se på for alle med et hjerte for hjemmelaget. Laget hadde en hårreisende approach til kampen, bommet fullstendig taktisk og så nærmest paralyserte ut. Andreomgang var noe bedre, men Salzburg spilte åpenbart for halv maskin. Den andreomgangen kan man ikke lese noe som helst ut av. De eneste som fikk stå-karakter torsdag kveld var Kjernen.

Vi får krysse fingerne for at Peter Bosz ikke leste norske nettaviser denne kvelden.

Rosenborg ble rundspilt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...