Nea Radio

Nea Radio

OPPDATERT:

Omfattende strømbrudd i Tydal

Strømbrudd: Det jobbes på spreng med å finne årsaken til strømbruddet i Tydal. Foto: Arkiv

Nærmere 1300 abonnenter var uten strøm i Tydal 1. nyttårsdag etter trefall over ei høyspentlinje. De siste fikk strømmen tilbake i 23-tida i går kveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.01.2019 kl 09:26

I 23-tida tirsdag kveld fikk de siste kundene i Tydal tilbake strømmen.
Det var trefall over ei høyspentlinje som hadde slått ut nettet til Trønder Energi Nett (TEN).

Dette skrev Nea Radio tirsdag kveld:

1268 kunder er uten strøm i området fra øverst i Stugudal, Vektarhaugen, Riasthagen og Væktarstua, ned til Ås i Tydal. Strømmen forsvant klokka 15.48 tirsdag og i følge kommunikasjonsrådgiver i TrønderEnergi Nett, Tore Wuttudal, er det uvisst hva feilen skyldes.

– Det har vært og er fortsatt sterk vind i området, så det er nærliggende å tro at dette er en medvirkende årsak, sier Wuttudal. Det jobbes nå på spreng med å finne feilen, slik at abonnentene kan få strømmen tilbake.

Alternative forsyningsveier

I følge Wuttudal vil abonnenter i utkanten av området oppleve at strømmen kommer og går i en periode framover. Andre vil være helt uten strømforsyning til feilen er rettet.

– Vi jobber med å finne alternative forsyningsveier, forklarer Wuttudal.

– Det er imidlertid umulig å si noe om når alle har strømmen tilbake, ettersom dette er avhengig av årsaken til strømbruddet.

Hele fylket rammet

Også NTE hadde feil på grunn av uværet i går. Både i Stjørdal, Frosta, Levanger, Mosvik og Namdalseid hadde energiselskapet registrert strømbrudd. Over 1400 husstander i det tidligere nordfylket var uten strøm tirsdag ettermiddag, i følge Trønder-Avisa.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...