Nea Radio

Kaffegjesten Solbjørg Langnes

At romsdalingen Solbjørg Langnes bosatte seg i strikkebygda Selbu var ikke helt tilfeldig. Siden barneskolen har hun vært glad i strikking, og hun har designet hundrevis av strikkemønster. Foto: Marit Langseth

Solbjørg Langnes er lærer ved Bell skole og Selbu kulturskole, og er over gjennomsnittet glad i å skape, synge og reise. Torsdag var hun kaffegjest i Nea Radio.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Solbjørg Langnes kommer fra Romsdal, men bor i Selbu sammen med mann og barn. Der underviser hun i engelsk og kunst og håndverk ved Bell skole, og i visuell kunst ved Selbu kulturskole. Tanken på å bli lærer kom etter en jorden rundt-reise og et år på jobb i Disney World i USA, forteller hun i programmet «Kaffegjesten» på Nea Radio.

Langnes er veldig glad i å reise, og tre ganger har hun tatt med barn og mann for å jobbe og bo på Gran Canaria i et helt år om gangen. Til sammen har Langnes vært i over 30 land, men hun vil ikke velge ut et favorittreisemål.

Hun har også hatt et avbrekk fra læreryrket, og da designet hun hundrevis av strikkemønster. Langnes er glad i å skape, og har blant annet et hus i Romsdal, hvor fantasien får løpe løpsk. Der har hun et helt rom tapetsert med kart fra et leksikon. Som lærer hjelper Langnes elevene med å skape, og etter at hun fylte 50 år har hun tenkt mer på hva hun selv ønsker å skape også.

Alt dette, og mer til, forteller Langnes om i programmet Kaffegjesten på Nea Radio. Hør programmet i reprise her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...