Nea Radio

Aili Keskitalo besøkte Røros skole

SAMETINGSPRESIDENTEN: Aili Keskitalo besøker Røros Skole. Foto: Per Magne Moan

Sametingspresidenten er på Røros i anledning av at Røros er utnevnt til samisk forvaltningskommune.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2018 kl 18:09

Sametingspresident Aili Keskitalo rakk ikke Raasten Rastah, men er denne uka på et todagers Røros-besøk.

Torsdag formiddag var det besøk på Røros skole for å få en innføring i det samiske opplegget ved skolene i kommunen.

Keskitalo syntes det var veldig hyggelig å besøke skolen og treffe både lærere og noen av elevene. Hun beklaget at hun ikke hadde anledning å besøke kulturfestivalen Rsasten Rastah, men er glad for å være til stede når Røros blir en del av det samiske forvaltningsområdet.

Artikkelen fortsetter under bildet

Samiske elever ved Røros Skole. Foto: Per Magne Moan

Den offisielle markeringen, der også fylkesmann Frank Jenssen vil være til stede, finner sted torsdag kveld.

Litt tidligere på ettermiddagen, klokken 15.00 vil det være et åpent møte i kantina på Røros videregående skole, der ordfører og Sametingspresidenten holder innlegg.

Fagleder ved Røros skole, Ida Marie Brandsfjell, synes det er stas å få sametingspresidenten på besøk, og sier at både lærere og elever har gledet seg til besøket i mange dager.

Hør intervju med Ida Marie Brandsfjell og Aili Keskitalo her:

Intervju med Aili Keskitalo og Ida Marie Brandsfjell

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...