Nea Radio

Røros og Holtålen blir viktige områder

Det frammøtte fulgte interessert med på det oberst Warø hadde å fortelle. Foto: Per Magne Moan

Tusenvis av soldater inntar Trøndelag til høsten. Torsdag ble det informert om NATO-øvelsen Trident Juncture fra et av øvelsen hovedkvarter, Storstuggu på Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.04.2018 kl 18:09

35.000 soldater, 160 fly og 35 fartøyer skal delta på den store militærøvelsen Trident Juncture til høsten. Av disse kommer halvparten til Trøndelag. Det sier oberst Håkon Warø som er sjef for Trøndelag heimeverndistrikt.

Han mener øvelsen vil medfører stor aktivitet, både militært og sivilt.

Torsdag var det informasjonsmøte i Storstuggu på Røros der kommuneledelse, politi, helse, brann og en rekke andre etater og virksomheter møtte fram for å bli oppdatert på det som skal skje.

Torsdag kveld vil Forsvaret/NATO informere om øvelsen i kommunestyremøtet i Røros. Det kan du følge på våre nettsider fra klokken 18.

Svært synlig

– Vi er nå rundt i de berørte kommunene for å informere om på hvilken måte øvelsen vil påvirke kommunene, sier Warø.

Han sier at selv om øvelsen skal gjennomføres på så skånsom måte som mulig, så vil det bli en svært synlig operasjon med fly, helikopter og tusenvis av soldater involvert.

I Holtålen og Røros vil det i oktober og november være svært tydelig militær aktivitet. I Løvåsen Leir i Haltdalen vil blant annet tyske soldater holde til under øvelsen. Det er snakk om et par tusen mann som blir stasjonert i det gamle HV-senteret.

Warø oppfordrer lokalt næringsliv å kjenne sin besøkelsestid og forberede seg på storinnrykket. Han sikter da først og fremst til butikker, kiosker, bensinstasjoner og spisesteder som bør ha ekstra lager av lett omsettelige varer i den perioden øvelsen varer.

Berømmer forsvaret for åpenhet

Rådmann i Røros, Bernt Tennstrand, sier kommunen vil gjennomføre en og risiko- og sårbarhetsanalyse i forkant av øvelsen.

Han sier det er mange hensyn som må tas i en kommune som Røros. Likevel er han ikke bekymret for høstens aktiviteter og berømmer forsvaret for å involvere de berørte kommunene på en tidlig og god måte.

Hør intervju med oberst Håkon Warø og rådmann Bernt Tennstrand her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...