Nea Radio

– Røros får lite handlingsrom i åra framover, mener Nordbrekken

Finansmannen, investoren og gründeren Jon Harald Nordbrekken har nettopp solgt sin bilsamling av veteranbiler av merket Volvo. Foto: Privat

Dagens sommergjest har mer enn 2000 ansatte, han troner på formuetoppen i regionen, og han er sterkt kritisk til hvordan Røros kommune bruker sine skattepenger.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.08.2018 kl 13:04

Finansmannen Jon Harald Nordbrekken har sterke meninger om det meste, og han mener «kafémiljøet» på Røros ikke er rett sted å rekruttere mennesker til viktige styreposter.

– Å gå i den indre sirkelen på Røros rekker ikke for å finne god næringskompetanse for å styrke regionen, sier Nordbrekken.

– Bruker for mye på administrasjon

Han er også sterkt kritisk til at Røros kommune satser altfor mye penger på administrasjon på bekostning av helse og omsorg.

– Arven fra de som styrt politikken blir tung å bære og gir lite handlingsrom for de som skal ta over neste høst, sier han.

– Lever ikke i luksus

I siste skatteligning hadde finansmannen, som vokste opp på Valset mellom Brekken og Røros, en inntekt på mer enn 13 millioner kroner og en formue på over 211 millioner kroner. Men han mener selv at han ikke lever et luksuriøst liv.

– Det gode liv for meg er å ha utfordringer hver dag. Den dagen jeg ikke har noe meningsfylt å gå til ser jeg på med frykt. Å ha handlingsrom til å gjøre det du vil hører til det gode livet. Men for å nå dit må du være litt «risikopervers». Å tørre å ta stor risiko er en del av livet til en grunder.

Det sier mannen som startet flere inkassobyråer pluss en rekke andre bedrifter. Han er mannen som har viet mye av sin tid til styreledervervet i Vålerenga Fotballklubb og som gjerne går på auksjon for å finne bondeantikviteter.

Møt dagens sommergjest, Jon Harald Nordbrekken.

Foto: Marit Manfredsdotter

På en stor galla i Operahuset i Oslo mottok Jon Harald Nordbrekken sammen med blant andre hotellmagnaten Olav Thon Seed Forum Globals gründerpris tidligere i år. Foto: Privat

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...