Nea Radio

Fikk en vekker på chartertur

Foto: Eirik Johan Solheim

Nå samler og sender Bjørg Ingrid klær til flyktninger i Middelhavet

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2018 kl 00:12

Sist sommer var Bjørg Ingrid Grønli fra Ålen på chartertur til den greske øya Chios i Egeerhavet.

Ved et besøk på Iris, et senter som hjelper flyktninger, fikk hun med egne øyne se nylig ankomne båtflyktninger. Og hun ble forferdet over de dårlige forholdene de levde under. Spesielt barna gjorde inntrykk på Bjørg Ingrid.

– Her er det foreldre som ikke orker å være foreldre , de virker helt apatiske og har mistet alt de har. Barna løper rundt uten mål og mening og har egentlig ingen ting, sier hun.

Flyktningstrømmen har ikke stanset

– Chios ligger kun en liten times båtreise fra Tyrkia og det er derfra flyktningene kommer. Bare i september er det rapportert om 12 båter med nesten 400 personer som kom til øya. Disse kommer seg ikke videre fordi Europa har steng grensene, sier Bjørg Ingrid som har startet sin egen innsamling av klær.

Artikkelen fortsetter under bildet

Janne Hegna som driver Iris, senteret for flyktninger og Bjørg Ingrid Grønli. Foto: Eirik Johan Solheim

Iris

Under besøket sist sommer kom hun i kontakt med Janne Hegna, den norske damen som driver Iris, flyktningsenteret.

Da Bjørg Ingrid kom hjem til Ålen startet hun innsamling av penger og klær og hun har fått lokale bedrifter til å sponse kostnadene ved å sende pakkene til Chios.

Øya ble heldigvis ikke særlig rammet av den tropiske stormen som herjet Middelhavet nylig, men det høst og snart vinter også på Chios. Bjørg Ingrid er bekymret, spesielt for barna, nå som de kalde vindene setter inn og sier behovet for varme barneklær er stort.

Hør intervju med Bjørg Ingrid Grønli her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...