Nea Radio

Enstemmig formannskap om bompenger på fv 30

VIL GÅ VIDERE MED PLANENE: Enstemmig formannskap i Holtålen Foto: Per Magne Moan

Lokalpolitikerne i Holtålen vil gå videre til neste utredningsfase og bevilger 250.000 kroner til prosjektet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2018 kl 19:56

Formannskapet i Holtålen sa tirsdag enstemmig ja til å gå videre i prosessen med bompengefinansiert utbedring av fylkesvei 30.

Ingen av lokalpolitikerne var ubetinget positive til bompenger, men da dette ser ut til å være eneste mulighet for utbedring av veien, så var samtlige partier enige om å gå videre til neste fase i utredningen.

Tviler

Arbeiderpartiets Torbjørn Wolden sa han synes det er positivt at saken kommer opp nå og at politikerne fikk en god innføring i arbeidet så langt, på forrige kommunestyremøte.

Wolden innrømmet å ha vært en tviler i dette spørsmålet.

- Etter som tida har gått og jeg har fått mer kunnskap om saken så har jeg erkjent at bompengefinansiert utbedring av veien mellom Støren og Røros er eneste mulighet, om noe skal skje i overskuelig fremtid. Jeg tror også det haster med å komme i gang med tanke på andre lignende prosesser rundt Trondheim, sa Wolden.

Han er likevel usikker på hvilke deler av veien som bør prioriteres og er bekymret for å utelukke Dragåsen.

Saken fortsetter under bildet

Partikollega Tore Børresen mener det bør settes ned ei arbeidsgruppe som kan jobbe sammen med ordføreren i dette spørsmålet. Han mener lokale innbyggere kjenner sitt eget sted best og kan bidra positivt videre i prosessen.

Børresen sa også at han var overrasket over at det under infomøtet i kommunestyret, kom lokale forslag om endringer av traseen på steder som ikke er utredet.

Viktig med info til folket

Elise Grønli fra SV innrømmet også å ha vinglet i denne saken.

- Jeg har vært veldig usikker på om jeg vil gå videre med bompengefinansiering, men har samtidig veldig lyst på ny og sikker vei.

Også hun var glad for infoen i kommunestyret, men usikker på hva man får for pengene og hvor mye mer trafikksikker veien blir.

- Men vi bør gå videre med prosjektet og nå er det viktig å informere ut til innbyggerne om hva som foregår, ikke bare via høringsrunder, sa hun.

Dette var også Torbjørn Wolden enig i og oppfordret til folkemøter om prosjektet.

Dermed vedtok formannskapsmedlemmene enstemmig å gå videre til neste fase i arbeidet.

Likelydende vedtak må også gjøres i de to andre involverte kommunene, Røros og Midtre Gauldal, før det gjøres videre arbeid.

Ordfører Jan Håvard Refsethås og arbeiderpartiets Tore Børresen var ikke overrasket over enigheten blant lokalpolitikerne i Holtålen i dette spørsmålet:

Se hele vedtaket lenger ned på siden

Dette sa politikerne enstemmig ja til:

Holtålen kommunestyre slutter seg til rapport fra gjennomført forprosjekt fv 30 «Utredning av en bompengefinansiert utbedringspakke Støren - Røros», som bekrefter at prosjektet er gjennomførbart og at det er grunnlag for en bompengepakke.

1. Utbedringspakke Fv 30 Støren - Røros, skal være en veipakke og som deles opp i 2 delpakker. Prioritet av tiltak i rapport forprosjekt er foreløpig, men i det videre arbeid prioriteres bort 25 prosent av tiltakene med lavest prioritet.

2. Mandat - Eiers føringer, med krav og grunnlag for prioriteringer, skal ligge til grunn for videre arbeid. Bompengefinansiering skal ligge til grunn og det skal være mulig å sette opp en bom i hver kommune. Egenfinansiering (bompengeandel) er 75 prosent.

3. I det videre arbeidet skal det arbeides mot en parallellinnkreving, da dette sikrer mest vei for pengene. Trøndelag fylkeskommune som vegeier går i dialog med Vegdirektoratet og Samferdselsdepartementet, i arbeidet for en parallellinnkreving.

4. I det videre arbeide med kontraktstrategi, bør tidlig entreprenørinvolvering vurderes, for å se på innovative løsninger og tett samarbeid med bransjen.

5. Holtålen kommunestyre går inn for videreføring av prosjektet fv 30 Støren - Røros, der utbedring av fylkesveg 30 mellom Støren og Røros blir delvis finansiert ved bruk av bompenger. Kommunestyret ber om å få framlagt en sak med prinsipiell investeringsbeslutning (B2) etter at nødvendige tiltaksutredninger er gjort.

6. Kostnader til videreføring av prosjektet finansieres ved at Trøndelag fylkeskommune går inn med 50 prosent og Midtre Gauldal, Holtålen og Røros kommune til sammen går inn med 50 prosent av kostnadene. Dette tas inn i budsjettprosessen for høsten 2018.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...