Nea Radio

– Artig å være størst blant museene i fylket

Museumsdirektør Odd Sletten ved Rørosmuseet er godt fornøyd med besøkstallene i 2017. Og i år skjer det mye spennende ved museet. Foto: Nils Kåre Nesvold

Rørosmuseet hadde en vekst på 23 prosent i besøkstall fra 2016 til 2017.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.01.2018 kl 09:55

Med vel 71.000 besøkende i fjor har Rørosmuseet passert både Rockheim og Ringve. – Artig, sier direktør Odd Sletten.

2017 har vært et godt år for Museene i Sør-Trøndelag (MiST). Utstillinger, spel, teater og konserter ga en samlet øking på ni prosent fra året før.

Røros best

Rørosmuseeet er best i klassen og hadde en positiv vekst på hele 23 prosent fra 58.181 besøkende i 2016 til 71.316 besøkende i 2017.

– Det har vært et hektisk år med etablering av verdensarvsenter og omorganisering av gruppeomvisninger. Det har skjedd mye, og det meste har gått godt, sier direktør Odd Sletten.

Overtok gruppeomvisninger

Han understreker at en vesentlig del av økningen er knyttet til omorganisering av gruppeomvisninger. Rørosmuseet overtok fra 1. mars i fjor drifting av omvisningene fra Destinasjon Røros ved Olavsgruva, Smelthytta, Bergstadvandringer, Røros kirke og Ratvolden.

Saken fortsetter under lydklippet.

Foto: Nils Kåre Nesvold

25.000 besøkte Smelthytta

– Vi kommer ikke utenom at gata er mest populær, men Smelthytta har også et besøkstall på drøyt 25.000 i året. Smelthytta er åpent 360 dager i året, og det er det ikke så mange som kan skryte på seg. Vi er opptatt av å være tilgjengelig hele året, sier Sletten.

Han sier også at det samiske jubileumsåret har preget året for Rørosmuseet med den store egenproduserte utstillinga «Stemmer fra sør» som fortsatt er åpen.

– Det har vært et stort prosjekt for Rørosmuseet, sier Sletten. Han trekker også fram årets «Fjellfolk» som har vært en stor og viktig produksjon som er oversatt til sørsamisk.

Verdensarvsenteret i fokuss

Sletten sier videre at verdensarvsenteret vil få stort fokus i år.

Rørosmuseet har i dag 25 ansatte, og staben vil øke med fem i løpet av året, sier han.

Her er oversikt over besøkstallene ved museene i Sør-Trøndelag:

Besøkstallene for Museene i Sør-Trøndelag i 2017.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...