Nea Radio

Skjærgårdsdoktoren inntar Christianus Sextus

Bak f.v. skuespiller Samuel Fröler og regissør Lasse Kolsrud sammen med medlemmene i gruppa Patrask. Foto: Marit Manfredsdotter

300 år etter karolinerhærens mislykkede felttog i Trøndelag er svenskene tilbake, denne gang med den kjente skuespilleren Samuel Fröler i hovedrollen på Christians Sextus. Fröler er blant annet kjent fra dramaserien Skjærgårdsdoktoren.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

«Karolinerna återvänder» er tittelen på sommerens store forestilling på Christianus Sextus.

For sjette gang

For sjette gang står Lasse Kolsrud som manusforfatter, kunstnerisk ansvarlig og regissør, og vi møter ham også på den spektakulære utescena. Et nytt ansikt i forestillingen i år er Samuel Fröler. Han er kanskje mest kjent fra tv-serien Skjærgårdsdoktoren, men også fra filmer som «Den goda viljan», «Enskilda samtal» og «Vid kongens bord».

Fröler sier at dette er en del av den svenske historien, men innrømmer at han manglet kunnskap om dødsmarsjen i Tydalsfjella før han begynte å lese Kolsruds manus.

Middelaldermusikk og middelaldrende sangere

Til å sette musikalsk kulør på årets forestilling er den svenske gruppa «Patrask» hentet inn med sin middelaldermusikk. I tillegg deltar Røros Sangforening som er et av landets eldste kor.

I år henter oppsetningen tekst fra flere deler av trilogien «Christianus Sextus» av Johan Falkberget. I sentrum står karolinerne, som fire år etter å ha opplevd dødsmarsjen over fjellet til Sverge, nå vender tilbake til Røros for å søke arbeid ved de nystartede Christianus Sextus-gruvene. Sentralt i årets oppsetning står Tol Olofsson og andre kjente personer fra de tre Christianus Sextus-bøkene.

Røros museums- og historielag er teknisk arrangør, og forestillinga vises lørdag og søndag ettermiddag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...