Nea Radio

Har fokus på det mellommenneskelige i Elden

Eldens nye regissør Catrine Telle er klar for premiere. Foto: Marit Manfredsdotter

Eldens nye regissør Catrine Telle tar nye grep for musikkteatret som har premiere i kveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Menneskene i krigen og det som skjedde på Røros i 1718-1719 er prioritert i årets utgave av Elden.

Årets regissør Catrine Telle har lang erfaring fra teaterscener i Norge, og nå har hun intensive dager for å få alt på plass til premieren.

- Det er prøver ti til tolv timer per dag, og det er krevende. Men jeg hadde gjerne jobbet hele natten. Jag har en lidenskap for at dette skal bli bra, sier hun.

I årets forestilling av Elden fokuserer Telle mer på sivilbefolkningen og kvinnene. Hør intervju med dagens sommergjest i Nea Radio her:

Fotograf: Marit Manfredsdotter

Trøndelags fylkesordfører Tore O. Sandvik åpner Elden 2018.

Fakta om Elden

  • Elden er et norsk, historisk musikkspill skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug som settes opp i spektakulære omgivelser midt i verdensarven Røros.
  • Slegghaugene danner en majestetisk scene for dramatikken som utspiller seg.
  • Elden tar oss med tilbake til 1718–1719 da 10 000 svenske soldater med general Carl Gustaf Armfeldt gikk mot Trondheim for å ta over Norge etter ordre fra Karl XII.
  • Under ledelse av general De la Barre ble flere hundre av soldatene sendt til Røros hvor store deler av handlingen utspiller seg.
  • Da Karl XII ble skutt, startet de svenske soldatenes tilbaketog til Sverige.
  • Dødsmarsjen, hvor 4 000 soldater frøs i hjel på vei over grensefjella mot Sverige, er en sentral del av musikkspillet Elden.
  • Elden er et av de mektigste og mest publikumskjære utespillene vi har i Norge, og har de siste årene gått for fulle tribuner hver kveld.

Regi: Catrine Telle

Musikalsk ledelse: Skjalg Mikalsen Raaen

(Kilde: elden-roros.no)

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...