Nea Radio

Unni Kristansen eier og driver Nordpå Fjellhotell. Her kan mennesker lande for å tenke og finne riktig vei i livet. Men stedet er også populært for selskaper som bryllup, familiesammenkomster, konserter og konferanser. Foto: Marit Manfredsdotter

Driver etisk verksted med mennesket i fokus

– Mange mennesker er på feil sted i livet og blir syke i stedet for å gjøre noe med livssituasjonen, sier lege, familieterapeut og spesialist i psykiatri Unni Kristiansen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.08.2018 kl 19:02

Etter at ha vært overlege i Fosenteamet i åtte år ble hun handelsreisende i problemløsning og innså at institusjonslivet ikke passet henne.

Unni Kristiansen valgte å skape sin egen arbeidsplass. Hun valgte Nordpå Fjellhotell i Aunegrenda der hun arbeider med å hjelpe mennesker med å finne riktig kurs i livet.

– Vi setter for mange diagnoser på for mange mennesker. Vi burde heller se på hele mennesket uten å sette merkelapper, sier Kristiansen.

På feil sted i livet

Unni Kristiansen har et klart budskap.

– Mange mennesker er på feil sted i livet og blir syke av det istedet for å gjøre noe med livssituasjonen:

Foto: Marit Manfredsdotter

Ærverdig sted

Nordpå har en lang og spennende historie. I mange år var det Aunegrendas storstue. Stedet har vært brukt som fjellstue, og i hundre år ble det drevet gårdsbruk her fra 1829.

Da Unni Kristiansen kom til Haltdalen gjennom sitt arbeid som psykiater, trengte hun en seng å sove i. Det endte med 45 senger, 45 toaletter og en stor låve for konferanser og bryllup.

Låven på Nordpå er helt ferdig etter omfattende ombygging. Eier Unni Kristiansen og prosjektleder for utvikling av låven, Kjetil Langmo, er klar for å ta imot enda flere mennesker og bedrifter som ønsker komme til fjellhotellet i Aunegrenda. Foto: Marit Manfredsdotter

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...