Nea Radio

Koronavirus:

Reisefrykt gir ikke erstatning

REISEFRYKT gir ikke erstatning, presiserer forsikringsselskap. Foto: Andreas Reitan

25 personer i Norge er per mandag kveld smittet av Koronavirus. Mange ringer Tryg Forsikring og er engstelige for å reise, men generell reisefrykt gir ikke rett til erstatning om man avbestiller en planlagt tur, skriver selskapet i ei pressemelding.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi forstår at mange frykter å bli smittet på flyplasser og fly, men man får ikke erstatning for generell reisefrykt. Dersom du skulle få Koronavirus på reisen dekker vi legeutgifter, medisin og utsatt reise på lik linje med annen akutt sykdom. Forutsetningen er at du ikke har reist til et land som UD og Tryg fraråder reise til, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

– Vi dekker avbestilling for reiser til Kina og Hong Kong som er gjort før UDs reiseråd ble publisert 25. januar i år. I tillegg har Tryg utvidet avbestillingsdekningen til å gjelde Lombardo- og Veneto-regionene i Italia, sier han.

Avbestillingsdekningen gjelder for reiser med avreisedato til og med 15. mars.

– Skulle du bli holdt tilbake av lokale myndigheter, og bli satt i karantene, dekkes dette over reiseforsikringen som sykdom på reise, så sant du kan vise dokumentasjon fra lege eller offentlig helsevesen. Dersom arbeidsgiver pålegger karantene hjemme i Norge, erstattes ikke dette, og reiseforsikringen dekker ikke tapt arbeidsfortjeneste under noen omstendighet, sier Irgens.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...