Nea Radio

Stabilt sykefravær i Trøndelag – men geografiske forskjeller

Stabilt: Sykefraværet er stabilt i Trøndelag. Foto: Marit Langseth

Ved utgangen av 4 kvartal 2017 var sykefraværet i Trøndelag 5,6 prosent. Fraværet holder seg stabilt sammenlignet med samme kvartal i 2016.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2018 kl 14:38

Mens sykefraværet holder seg stabilt i Trøndelag, er det en økning i landet for øvrig. Finnmark har det høyeste fraværet med 6,4 prosent, mens Oslo ligger nederst med 4,5 prosent. I det følgende omtaler vi sykefraværet for hvert av de gamle trøndelagsfylkene. Fra neste pressemelding om sykefravær vil vi vise samlet resultat for Trøndelag.

I Sør-Trøndelag lå fraværet på 5,4 prosent, en nedgang på 1,1 prosent. Nord-Trøndelag hadde et fravær på 6,2 prosent, en økning på 1,7 prosent. – Forskjellen mellom fylkene skyldes blant annet det forholdsvis lave sykefraværet i Trondheim. De største byene har gjerne lavere sykefravær på grunn av en relativt ung befolkning og mange med høyere utdanning, sier Bente Wold Wigum, regiondirektør i NAV Trøndelag.

Sykefravær og næring

Innen primærnæringene, varehandel samt faglig, vitenskapelig og teknisk tjenesteyting gikk sykefraværet ned i begge fylker. Innen sistnevnte næring sank fraværet betydelig i Nord-Trøndelag. Innenfor hotell- og servering samt undervisning økte fraværet i begge trøndelagsfylkene.

Raskere og bedre oppfølging med digital sykemelding

Siden november i fjor har arbeidsgivere i Trøndelag hatt mulighet til å hente inn sykemeldinger direkte fra Altinn og inn i egne lønns- og personalsystem. – For å få en rask og god oppfølging av de sykemeldte må arbeidsgiver legge inn navn på nærmeste leder når sykemeldingen kommer inn i Altinn. Det gjør det enklere for veileder i NAV å planlegge og gjennomføre sykefraværsoppfølging av den enkelte. Vi gjør oppmerksom på at ansatte kan bruke digital sykemelding selv om bedriftens lønns- og personalsystem enda ikke er integrert mot NAV sin løsning, sier Wold Wigum.

Røros har det laveste sykefraværet

I Røros finner vi det laveste sykefraværet med 3,9 prosent, fulgt av Snåsa og Tydal med 4,5 prosent. Det høyeste fraværet har Verran med 7,9 prosent, fulgt av Fosnes og Namdalseid med henholdsvis 7,7 og 7,5 prosent. Sykefraværet sank mest i Bjugn fra 9 til 6,2 prosent. Kommunene Frosta, Roan og Osen hadde også en betydelig nedgang i sykefraværet med over 20 prosent nedgang. Størst økning finner vi i Agdenes. Her steg fraværet fra 3,7 til 5,6 prosent. Rennebu og Snåsa hadde også en kraftig økning i fraværet. I Trondheim ligger sykefraværet på 5 prosent, en liten nedgang fra samme kvartal i 2016. Steinkjer og Stjørdal ligger på henholdsvis 6,4 og 6,5 prosent. Begge kommuner har en liten økning i fraværet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...