Nea Radio

Skal unngå plunder og hæft

Åpnet: Fylkesordfører Tore O. Sandvik var blant de prominente talerne under den både høytidelige og særdeles uhøytidelige åpningen av metrobuss-systemet i Trondheim lørdag. Foto: Anne Gundersen

Bussystemet som skal sørge for at befolkningsveksten i Trondheim ikke går utover nullvekstmålet har begynt å rulle i bygatene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det har vært mange og lange måneder med ombygging i Trondheim sentrum for å gjøre plass til de nye metrobussene. Byggeperioden er ikke ferdig, men nå har de første metrobussene begynt å rulle. Lørdag var det derfor en storstilt markering på torget hvor Mads Bones og Olve Løseth holdt regien rundt taler og seremonien som kulminerte med snorklipping. I tillegg til Bjørne Grimsrud, direktør for Styring og strategistaben i Statens vegvesen og varaordfører i Trondheim, Ola Lund Renolen (MDG), var også fylkesordfører Tore O. Sandvik på plass.

– Media har vært flinke til å trekke fram alt som kan gå galt når det gjelder metrobussene, så det er nok mange som er litt bekymret i dag. Dette håper vi å få rettet på snart, sier Sandvik.

Saken fortsetter under bildet

Trønder: Mads Bones og Olve Løseth sørget for en underholdende ramme rundt arrangementet, blant annet ved å la trønderhits ljome utover publikum. De hadde også fått ned Silje Lundblad fra Røros, hvor hun var opptatt med å spille rollen som Maren i Elden. Foto: Anne Gundersen

Utviklet på 70-tallet

Dagens kollektivnett i Trondheim ble designet på 1970-tallet.

– Da bodde det mange færre mennesker her og vi bodde helt andre steder enn vi gjør i dag. Så når vi nå - 50 år etter - utvikler et nytt system, så må det bli helt annerledes, mener Sandvik.

– Vi har gått fra å være en stor småby til å bli en liten storby og befolkningsveksten kommer ikke til å avta de neste tiårene. Dersom vi skal nå nullvekstmålet må vi ha et system som gjør at det er mulig å ta buss for dem som ønsker det. Og dette systemet må være så bra at folk velger det når det er mulig. Bussene skal gå oftere og de skal gå der folk reiser, sier Sandvik.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Plunder og hæft

I talen før snoren ble klippet, sa Tore O. Sandvik at det man først og fremst skulle unngå når man tok buss, var plunder og hæft.

– Der har jeg lært et nytt uttrykk i dag! Det skal jeg jammen begynne å bruke, sa Mads Bones lykkelig etter at varaordføreren var ferdig med talen.

– Så får vi bare satse på at han ikke bruker det om metrobussene, ler Tore O. Sandvik.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...