Nea Radio

Nea Radio

Ordførertur i Selbu

ORDFØRERTUR: Ordfører Ole Morten Balstad (t.v.) og Knut Erling Flataker, daglig leder i Trondheimsregionens friluftsråd fra fjorårets ordførertur i Selbu

Trondheimsregionens friluftsråd er godt i gang med ordførerturene sine. Trondheim og Klæbu har vært på ordførertur, onsdag 5. juni er det tur i Selbu, og tirsdag 11. er det tur i Malvik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ordførerturene i Trondheimsregionen har blitt en tradisjon og startet første gangen med at Trondheimsregionens friluftsråd utfordret ordførerne i friluftsrådets medlemskommuner til å bruke en ”ordførertur” som ledd i markeringa av at Friluftsloven var 50 år i 2007.
Samt at ordførerne gjennom en tur fremmer friluftsliv som en helsebringende, trivselskapende og miljøvennlig fritidsaktivitet i samsvar med Friluftslovens formål.

Tolv turer så langt

Ordførerne i friluftsrådets medlemskommuner Klæbu, Malvik, Melhus, Selbu, Skaun og Trondheim har gjennom tolv år invitert sambygdinger og andre ut på 72 ulike ordførerturer til sine utvalgte turmål. Ordførerturene er også en ypperlig mulighet for å bli bedre kjent i eget og andre turområder i regionen, samt en flott mulighet til å treffe ordføreren under andre omstendigheter når en er ute på tur.

Gode signal

Også i år har Trondheimsregionens friluftsråd utfordret medlemskommunenes ordførere til å være turledere på hver sin tur.
Turveier, stier og turskiløyper er den viktigste arenaen for folk flest og den enkleste måten å stimulere alle til en bedre livskvalitet og bedret folkehelse.

- Det at ordførerne arrangerer turer for innbyggerne sine er et signal om at disse kommunene ønsker å tilrettelegge bedre og øke fokuset på helsefremmende aktiviteter som dette er, sier initiativtaker Knut Erling Flataker, daglig leder i Trondheimsregionens friluftsråd.

- Når ordførerne i Klæbu, Malvik, Melhus, Selbu, Skaun og Trondheim nå tar med seg folk ut på tur, er dette helt i tråd med signalene som kommer fra helsemyndighetene. Hvis målet er å få flere i aktivitet og en bedre utjevning av helseforskjeller, samt bidra til økt integrering, må vi ta i et tak for å få motivert alle til å dra ut på tur, gjerne i sitt eget nærområde, sier Flataker.

Seks ordførerturer

Trondheim kommune med ordfører Rita Ottervik gikk på tur langs Hjertepromenadenmandag 13. mai.
Klæbu kommune med ordfører Kirsti Tømmervold inviterte på tur i den nye Sentrumsrunden mandag 27. mai, mens Selbu kommune med ordfører Ole Morten Balstad i spissen inviterer på tur til Håinnsjøen i Renåa onsdag 5. juni.

Malvik kommune med ordfører Ingrid Aune inviterer på tur til Storfossen og de nye tilretteleggingstiltakene i Homlavassdraget tirsdag 11. juni.
For de som ønsker å gå Homlastien tilbake til Hommelvik, vil det bli satt opp busser fra rådhuset i Hommelvik.
Skaun kommune med ordfører Jon P Husby inviterer på tur til Rundhaugen på Mjølhuskjølen onsdag 12. juni, og Melhus kommune med ordfører Gunnar Krogstad inviterer på tur til Mælberget på Gåsbakken på grensa til Meldal torsdag 13. juni.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

– Ildspåsettelsen virker ikke planlagt

– Ildspåsettelsen virker ikke planlagt

Politiet tror ikke at en pyroman står bak ildspåsettelsen i Stjørdal fredag morgen.

Stanset med usikret last i Selbu

Stanset med usikret last i Selbu

En bilfører er anmeldt for å kjøre med usikret last. Føreren hadde heller ikke førerkort for henger.

Brann i boligkompleks i Stjørdal sentrum

Brann i boligkompleks i Stjørdal sentrum

Politiet utelukker ikke ildspåsettelse

Politiet utelukker ikke at brannen som brøt ut i et boligkompleks i Stjørdal sentrum i morgentimene kan være påsatt. Brannvesenet har nå kontroll.

Billigere og bedre utvalg i Sverige

Billigere og bedre utvalg i Sverige

Vareutvalget er bedre og prisene lavere i svenske dagligvarebutikker, men utvalget av varer vokser raskere i Norge. Det viser en ny rapport som har kartlagt både utvalg og prisnivå i dagligvaremarkedet.

- Ikke gå i sporet!

- Ikke gå i sporet!

Årlig registreres flere nesten-påkjørsler av fiskere som går i jernbanesporet i Gauldalen. - Vi har ingen å miste, så vi ber om at dere tar dette på alvor og tar vare på egen sikkerhet, sier Torstein Rognes, daglig leder i Gaula Elveeierlag.

Enda en bjørn skutt i Selbu

Enda en bjørn skutt i Selbu

En hannbjørn på 71 kg ble skutt ved Slindvatnet i Selbu torsdag ettermiddag. Det er den andre denne uka.

Siste nytt i Trøndelag Vis flere

Bjørnis på YouTube

Bjørnis på YouTube

Brannbamsen Bjørnis lanserer i dag sin nye musikkvideo «Hele Norges Bjørnis» på YouTube. Siden brannvesenet og Brannvernforeningens populære maskot slapp låten 24. juni, er den blitt spilt over 24 000 ganger på Spotify.

Sommersløve nordmenn

Sommersløve nordmenn

Sommersløve nordmenn er enkle offer for ID-tyveri: Denne sommertabben kan koste deg dyrt.

– Ildspåsettelsen virker ikke planlagt

– Ildspåsettelsen virker ikke planlagt

Politiet tror ikke at en pyroman står bak ildspåsettelsen i Stjørdal fredag morgen.

Radiobingo

Klikk her for å kjøpe blokker til tirsdagens radiobingo

Radiobingo

Se trekningen på Nett-TV

Pilegrimer med budstikke

Pilegrimer med budstikke

Pilegrimer fra Finland, Åland, England, Sverige og Norge er denne uka på vandring til Trondheim og til Nidarosdomen. Med seg har de ei budstikke fra erkebiskopen i Åbo.

Bilferie: – Ta mobilbilder av skadene

Bilferie: – Ta mobilbilder av skadene

Også i år drar mange nordmenn på bilferie. Skulle du komme ut for en trafikkulykke i sommerferien, kan det være greit å vite at det viktigste verktøyet du trenger har du med deg i lomma.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...