Nea Radio

Misfornøyde sauebønder

FRUSTRERT: Sauebonde Kristoffer Moan i Indre Fosen mener myndighetene ikke gjør nok for å hjelpe sauebønder som rammes av bjørn. Foto: Eivind Aabakken, NRK

Sauebonde og beitelagsleder Kristoffer Moan mener Fylkesmannen lyver og at de ikke ønsker å ta ut bjørnen som har tatt over 20 sauer og lam på Fosen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.07.2018 kl 23:03

Sauebonde og beitelagsleder Kristoffer Moan mener Fylkesmannen lyver og at de ikke ønsker å ta ut bjørnen som har tatt over 20 sauer og lam på Fosen. Spesielt når han vet at det tidligere er brukt helikopter med varmesøkende kamera.

– Kampen mot myndighetene er verre enn kampen mot bjørnen. Miljøvernet er gjennomsyra av dyrevernere som har sin egen agenda som ikke følger fastlagt politikk fra Stortinget. Jeg forventer at de setter i gang helikopter med varmesøkende kamera for å ta bjørnen, sier Moan til NRK.

Han mener det bør være unødvendig at beitebrukere må presse på at for at slike virkemidler skal komme på banen.

Klima- og miljødirektør Bjørnar Wiseth ved Fylkesmannen i Trøndelag sier til NRK at varmesøkende kamera ikke er egnet til å søke etter en bjørn på barmark.

– Dette har vi ikke erfaring med. Vi undersøkte med Statens naturoppsyn som mente at det er uegnet til å søke på barmark. Det er vanskelig å finne bjørnen fordi den gjemmer seg i kratt, og veldig mange andre individer vil vises på et varmesøkende kamera, sier Wiseth til NRK.

https://www.nrk.no/trondelag/sauebonde-mener-han-har-tatt-myndighetene-i-logn_-_-de-har-sin-egen-agenda-1.14118051

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...