Nea Radio

Nå er HUNT i gang i gamle Sør-Trøndelag

Fredag kommer det sms eller brev

HOPPENDE GLADE: Røros er en av kommunene som skal delta i HUNT 2019 Foto: Per Magne Moan

De fleste kommunene oppretter tjenester der folk kan få hjelp til å fylle ut skjemaene i det som er en av verdens største undersøkelser i sitt slag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.10.2019 kl 21:43

Nå skal det forskes på helsen til innbyggerne i det gamle Sør-Trøndelag og fredag sendes HUNTS folkehelseundersøkelse ut til alle over 18 år i fylket.

Dette er en av verdens største befolkningsstudier og en av våre viktigste kilder til kunnskap om folkehelsen i Norge. Denne helseundersøkelsen vil gi viktig kunnskap om helse, livskvalitet og levekår, og bidra til ny kunnskap og utvikling av en bedre folkehelsepolitikk og mer effektive helsetjenester i fremtiden.

Resten av fylket

Så langt har over 140.000 nord-trøndere deltatt i gjennom fire innsamlings runder siden oppstarten i 1984. Nå har turen kommet til det gamle Sør-Trøndelag og 260 000 vil få invitasjon til å være med.

HUNT sender ut invitasjonene fra midten av oktober og ut november og utsendingene skjer kommunevis.

Dataene som har kommet inn i årenes løp har vært til stor hjelp til forskning i hele verden. Den brede deltakelsen som er i denne undersøkelsen er HUNTs store styrke og regnes som en av verdens største helseundersøkelser

Uvurdelig kunnskap

Det pågår en omfattende forskningsaktivitet med HUNT-dataene, og det publiseres rundt 100 vitenskapelige artikler årlig. Helseundersøkelsen gir også uvurderlig kunnskap om innbyggernes helse i hver enkelt kommune, som er helt nødvendig i samfunnsplanleggingen.

Hjelpetjeneste

Det vil også i hver enkelt kommune bli lagt opp til at det er en hjelpetjeneste til utfylling eller spørsmål vedrørende undersøkelsen.

- Vi skal ha bemannet servicetorget fire onsdager fra klokka 12.00 til 14.00. Da er det helsepersonell til stede for å hjelpe til med spørsmålene. Det vil også bli bemannet i Brekken to onsdager, og for de som har problemer med å komme seg til enten Røros eller Brekken, vil vi kunne tilby en tjeneste der vi kommer hjem for å hjelpe til, sier folkehelsekoordinator i Røros kommune, Frode Bukkvoll.

I Holtålen er frivilligsentralen engasjert, sammen med helseetaten til å bistå de som måtte ønske hjelp til utfylling av skjemaene. Marianne Holden er avdelingsleder for Helse og sier det er viktig at så mange som mulig deltar i undersøkelsen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...