Nea Radio

Flytter inn i juni

Slår seg sammen: TrønderEnergi Nett og NTE Nett slår seg sammen og flytter inn i Triangelbygget i Stjørdal i juni. På bildet: Leder i Næringsforeningen Værnesregionen, Jon Uthus (t.v), ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, konsernsjef Trygve Kvernland, digitaldirektør Bjørn Rune Stubbe og kommunikasjonsdirektør Bengt Eidem. Foto: Anne Gundersen

TrønderEnergi Nett og NTE Nett slår seg sammen og etablerer administrasjonssenter på Stjørdal. Nå oppfordres publikum til å komme med navneforslag!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Alle avtaler for opprettelsen av Norges nest største strømnettkonsern er nå på plass, og påtroppende konsernsjef Trygve Kvernland kunne fredag stolt vise fram det som skal bli konsernets nye lokaler på Stjørdal. Den 15 juni flytter nemlig NTE Nett og TrønderEnergi Nett inn i Triangelbygget i Kjøpmannsgata 7 og det ble feiret med boller og brus.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

– Dette nye nettkonsernet, som enda ikke har fått sitt endelige navn, vil fra starten av ha hele 250 000 kunder i hele Trøndelag, forteller Kernland. – Dette gjør selskapet til Norges nest største nettleverandør og det gjør oss svært konkurransedyktige. I tillegg vil selskapet ha rundt 500 ansatte, og kommer til å ha ansvaret for strømforsyningen mellom Børgefjell i nord til Dovrefjell i sør.

– Dette er stort for Stjørdal, sier ordfører Ivar Vigdenes.

– Ikke bare er det viktig at et konsern på denne størrelsen velger Stjørdal som lokasjon, men ettersom kommunen er den største eieren i NTE Nett betyr dette også mye for oss økonomisk. Han tror at stadig flere store selskaper vil velge Stjørdal i fremtiden.

– Vi har en helt unik beliggenhet når det gjelder å være kommunikasjonsknutepunkt. Det tror jeg flere og flere vil få øyene opp for, mener Vigdenes.

Hovedkvarter

Konsernsjef Trygve Kvernland, teknologidirektør Bjørn Rune Stubbe og kommunikasjonsdirektør Bengt Eidem har vært i sving en god stund for å få ting på plass i det nye konsernet. I tillegg til trioen vil rundt 25 andre ansatte også ha tilholdssted i Kjøpmannsgata 7.

– Vi har også sørget for å ha god kapasitet når det gjelder møterom og målet er at datterselskapene skal bruke disse lokalene til forskjellige aktiviteter. Stjørdal er tross alt beliggende midt i vårt distrikt, sier Kvernland.

Elektrifisering

Bjørn Rune Stubbe forklarer at en av hovedgrunnene til at sammenslåingen av de to nettleverandørene er at vi står midt oppe i en elektrifisering av samfunnet.

– Norge skal være et lavutslipps-samfunn innen 2050, fosil energi skal byttes ut med fornybar energi i sektor etter sektor. Dette kommer til å kreve mye av strømnettet og da er det viktig at disse oppgavene lar seg løse på best mulig måte av dem som har ansvaret for det.

Navnejakt

Det nye konsernet har enda ikke fått et navn.

– De siste månedene har vi reist rundt i hele fylket og snakket med ansatte for å få innspill, sier Bengt Eidem.

– Det er viktig at vi finner et navn alle er komfortable med. Tros alt skal dette navnet stå på både uniformer og biler og det som er. Nå har vi fått inn 140 ulike navneforslag og vi oppfordrer publikum til å komme med flere. Til slutt vil vi ende opp med et navn vi kan være stolte av, smiler Bengt Eidem

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...