Nea Radio

Flere fra utlandet overnattet i Trøndelag i 2017 enn året før

Røros hadde en økning på 0,4 prosent fra fjoråret i antall utenlandske gjestedøgn. Foto: Per Magne Moan

Oppdal hadde størst vekst i antall internasjonale kommersielle gjestedøgn, men hadde størst nedgang samlet sett. Røros opplever vekst både i internasjonale og nasjonale overnattinger.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I Oppdal økte internasjonale gjestedøgn i 2017 med 31,6 prosent fra året før. Det utgjør nesten 10.000 gjestedøgn. Aller flest utenlandske reisende kom fra Tyskland, skriver Trøndelag Reiseliv i ei pressemelding.

Utenlandstrafikken har også hatt en liten økning i Røros og i Rørosregionen, med en økning på henholdsvis 0,4 og 0,2 prosent.

Trøndelag Reiseliv har hentet statistikken fra SSB, og inneholder ikke tall fra bl.a. Airbnb, fordi de ikke ønsker å oppgi overnattingstall til SSB. Den gir derfor ikke det totale bilde av gjestedøgn i Norge.

Flest tyskere overnatter i Trøndelag

Samlet i Trøndelag økte de utenlandske kommersielle overnattingene med 2,7 prosent, mens Norge som helhet hadde en økning på 2,3 prosent. Tyskere utgjør den største gruppen som overnatter i Norge, deretter følger svensker, nederlendere og deretter briter.

– Vi legger alt markedsinnsats i 2018 i våre største utenlandske markeder for å oppnå best mulig resultat, samtidig ser vi potensialet i nye markeder som for eksempel USA og Kina, sier reiselivssjef i Trøndelag Reiseliv, Petra Sestak, i ei pressemelding.

Færre norske overnattinger

Samtidig som den internasjonale trafikken økte, hadde Trøndelag en nullvekst i antall nasjonale gjestedøgn i 2017.

Stjørdal, Rørosregionen og Røros opplevde vekst i nasjonale overnattinger. Stjørdal hadde en økning på 12,2 prosent, Rørosregionen 3,8 og Røros 2,2 prosent.

Samlet sett, både internasjonale og nasjonale kommersielle overnattinger, har Oppdal størst nedgang på 9,1 prosent og deretter følger Værnesregionen med en nedgang på 7,2 prosent. Stjørdal hadde størst økning på 5,6 prosent.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...