Nea Radio

Dette søker trøndersk ungdom på

Illustrasjonsfoto: Selbu videregående skole Foto: Andreas Reitan

En liten økning på yrkesfag, stor økning på byggfag, mens færre søker studiespesialisering. Det er noen av tendensene etter at søknadsfristen til videregående skole nå er ute.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Årets søknadsfrist er passert, og nå er det klart hva trøndersk ungdom har søkt seg til for skoleåret 2019-2020.

Liten økning på yrkesfag

Andel søkere til yrkesfaglige utdanningsprogram øker med 0,3 prosentpoeng av det totale søkerantallet (52,4 til 52,7 prosent). De fleste yrkesfaglige utdanningsprogram øker, bortsett fra en liten tilbakegang på helse og oppvekstfag, service og samferdsel og bygg og anleggsteknikk.

Utdanningsprogram med størst endring

Det var størst økning på byggfag med 1,2 prosentpoeng, og her er det også et stort behov for lærlinger.

- Ut fra arbeidslivets behov for lærlinger, kunne flere søke seg til byggfag, naturbruk og restaurant- og matfag, skriver fylkeskommunen i ei pressemelding.

Litt færre søker studiespesialisering

- Studieforberedende utdanningsprogram har samlet sett en liten tilbakegang av det totale antall andel søkere. Unntaket er idrettsfag som øker med litt over 1 prosentpoeng, heter det i ei pressemelding fra Trøndelag fylkeskommune.

Dette søker trøndersk ungdom på Foto: Trøndelag fylkeskommune

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...