ANNONSE
Annonse

Dolmen & Duun

NY SESONG: Så glad er Øystein Dolmen for at Turnéteatret i Trøndelag skal satse på Knutsen og Ludvigsen i 2019. Teatersjef Nora Evensen gleder seg til å sende forestillinga på turné over hele Trøndelag. Til venstre Kristoffer Hjulstad fra Harran som skal spille en av rollene i Olav Duuns "Gud smiler". Foto: Turneteatret

Turnéteatret i Trøndelag har lansert forestillingene sine for 2019. Det blir noe for enhver smak, for både store og små steder over hele fylket. Den største satsinga er forestillinga om de to raringene som bor i en tunell.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Når Turnéteatret i Trøndelag nå skal gi seg i kast med Knutsen og Ludvigsen, tar de oss tilbake dit det hele startet for over 40 år siden.

- Denne forestillingen kan absolutt hele familien oppleve sammen og føle seg like truffet av. Knutsen og Ludvigsens elleville univers har alt man kan ønske seg. Fengende musikk, sitrende spenning, tull og tøys, dypt alvor og uforklarlige hendelser, sier teatersjef Nora Evensen ved Turnéteatret i Trøndelag.

I rollene som Knutsen og Ludvigsen finner vi Hans Petter Nilsen fra Trøndelag Teater og Tore B. Granås fra Turnéteatret .

Premiere i september

Premieren på Knutsen og Ludvigsen finner sted i Verdal 17.september, og deretter blir det turnépremiere på Kulturhuset Kuben i Grong 19.september.

Den originale forestillinga fra 1972

Øystein Dolmen er mest kjent som Knutsen i duoen Knutsen og Ludvigsen.

- Dette kommer garantert til å bli ei forestilling du sjelden kommer til å glemme. Turnéteatret setter opp den gamle klassiske forestillingen om Kaptein Knutsen og det store dyret som vi lagde i 1972, sier Øystein Dolmen, som gleder seg til å samarbeide med Turnéteatret.

Her skal Knutsen og Ludvigsen spille:

Verdal, Grong, Røyrvik, Stjørdal, Orkdal, Røros, Steinkjer, Fosnes, Rørvik, Namsos, Trondheim, Vanvikan.

Olav Duun først ut

"Gud smiler" av Olav Duun, årets første forestilling for Turnéteatret i Trøndelag, har premiere 26. februar i Verdal.

Med "Gud smiler" gjør Turnéteatret i Trøndelag en av Norges største forfattere tilgjengelig for nye generasjoner. Duun er for viktig til å ikke gjøre det, mener teatersjef Nora Evensen.

- Dette er teater i sin enkleste og mest kraftfulle form, der fokus er på handlingen og teksten. "Gud smiler" handler om ei urokkelig tro på at livet vil deg godt, sier teatersjef Evensen.

Dermed fullfører Turnéteatret i Trøndelag sin Duun-trilogi der mindre kjente bøker blir løftet fram. Otto Homlung står bak dramatiseringen, og Asgeir Skrove vil også i denne forestillingen komponere ny musikk.

Her skal "Gud smiler" spille:

Verdal, Grong, Åfjord, Hemne, Trondheim, Rissa, Røros, Stjørdal, Namsos, Rørvik, Steinkjer

Bendik Og The Flying Seagull Project I India

På repertoaret for 2019 står også ei rekke sterke samarbeidsprosjekt. Teatret har to samarbeid med Riksteatret: I Fuglane av Tarjei Vesaas står Turnéteatrets Tore Granås på scenen. I tillegg skal Riksteatret turnere over store deler av landet med Turnéteatrets forestilling Rotsekk, som hos Riksteatret ble oversatt til «Helt hekta».

Turnéteatret gjester Trøndelag Teater med "Rotsekk", samtidig som de to teatrene samarbeider om "Dødsdansen" av August Strindberg med blant annet steinkjerbyggen Øyvind Brandtzæg på rollelista.

I 2018 fikk teatret Heddaprisen for beste scenografi på "Garage", og ble nominert i kategorien beste barneteaterforestilling i et samarbeid med Cirka Teater. Garage spilles stadig, både i inn- og utland og besøker blant annet Tyskland og Kina i 2019.

Teatret samarbeider også internasjonalt når de sammen med The Flying Seagull Project og Teater Ibsen skal lage forestillinga "Lek for livet", historia om ei gruppe klovner, akrobater og musikere som sprer lys og latter i flyktningleire rundt om i Europa.

- Vi har markert oss som produsenter av godt teater og opplever å være etterspurt både internasjonalt og nasjonalt. Samtidig står vi i en krevende situasjon med et doblet turnéområde som følge av fylkessammenslåinga. Vi har måttet kutte både i antall produksjoner og spillesteder, men har så godt det lar seg gjøre planlagt turnéruta slik at alle skal ha mulighet til å komme seg på teater uten å måtte dra for langt. På sikt håper vi å kunne turnere med samme frekvens i hele Trøndelag som vi gjorde i tidligere Nord-Trøndelag, sier teatersjef Nora Evensen ved Turnéteatret i Trøndelag.

Teatersjef Nora Evensen ved Turnéteatret i Trøndelag presenterer programmet for 2019.

Øystein Dolmen leter etter Grevlingen

TRE-PRIS: Teaterbygninga til Turnéteatret i Trøndelag i Verdal ble denne uka tildelt World Architecture News Awards. Pir2 arkitekter i Trondheim vant dermed prisen i klassen for trehus. Foto: Andreas Reitan

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Kultur og kjærlighet i Floka

Kultur og kjærlighet i Floka

Det handlet mest om livets sødme da Lene M. Fjellstad og Aune Sand var gjester i Floka fredag.

Kåret til beste stand under Rørosmartnan

Kåret til beste stand under Rørosmartnan

Juryen har kåret to vinnere av beste stand under martnan. En i gata og en i martnashallen.

Martnaskrus med hyllest til rørospolsen

Martnaskrus med hyllest til rørospolsen

Potteriet Røros har laget 700 krus til Rørosmartnan.

Tolker The Boss i Kimen

Tolker The Boss i Kimen

Namsos Allstar

Namsos Allstar ha tatt et dypdykk i materialet til Bruce Springsteen. Nå tar de med seg resultatet til Kimen kulturhus.

Poppet opp i Kimen

Poppet opp i Kimen

Vebjørn og Aune Sand inntar kulturhuset

Vebjørn Sand holder malerkurs for barn i alle aldre i Kimen Kulturhus denne uka. I tillegg er det pop-up utstilling og foredrag der broren Aune også deltar. Hør intervjuet med Norges kanskje mest eksotiske tvillingpar her.

Gjenopplev stemningen fra åpningen av Rørosmartnan

Bilder og video

Gjenopplev stemningen fra åpningen av Rørosmartnan

Klokken 12 tirsdag ble den 166. Rørosmartnan åpnet på Malmplassen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE