Nea Radio

VALG2021:

Hilde går for plass på Stortinget

Hilde Marie Gaebpie Danielsen fra Røros SV Foto: Per Magne Moan

Nominert som nummer to på Trøndelag SVs stortingsliste.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2020 kl 15:11

Hun kom inn i lokalpolitikken for et drøyt år siden og sitter i dag i kommunestyret i Røros.

Hilde Marie Gaebpie Danielsen trives godt med politikk og har akseptert valgkomiteens ønske om å sette henne på andreplass, bak Lars Haltbrekken, på valglista for stortingsvalget 2021.

Den endelige valglista blir vedtatt på nominasjonsmøtet 7. november.

Nominasjonslista til Trøndelag SV

Går for stortingsplass

– Det her sa jeg ja til fordi jeg virkelig har lyst til å være med - både forme SV sin politikk fremover og jeg hadde vel aldri takket ja til å stå så høyt oppe på ei nominasjonsliste om jeg ikke gikk for en stortingsplass, sier hun.

Selv om hun kom inn i politikken på Røros under forrige kommunevalg, så har hun lang erfaring fra styre og stell.

– Jeg startet faktisk allerede på ungdomskolen der jeg ble innvalgt som ordfører i Ungdommens kommunestyre, sier hun og innrømmer at utdanning, småbarn og familieliv har kommet i veien for politikken de siste årene.

– Jeg vil påstå at jeg har vært ganske ivrig samfunnsinteressert person generelt.

Samisk

Hilde har samisk bakgrunn og sier at det er på tide med med en samisk stortingsrepresentant og kanskje også statsråd fra SV.

Distriktspolitikk og klima i tillegg til samiske spørsmål, er saker hun brenner spesielt for.

Hun innrømmer at magefølelsen før både nominasjonsmøte og neste års valgkamp er god.

Hør intervju her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...