Nea Radio

NAV:

Fortsatt nedgang i ledigheten, men andelen langtidsledige øker

Nesten 4 % av arbeidsstyrken i Trøndelag er helt eller delvis arbeidsledige.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ved utgangen av august er det 9 806 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak i Trøndelag. Dette utgjør 3,8 prosent av arbeidsstyrken. Dette er en nedgang på 5 483 personer siden august i fjor, og 550 sist måned. Samtidig øker andelen langtidsledige.

– Trøndelag er blant fylkene i landet med lavest ledighet og vi registrer god etterspørsel etter arbeidskraft. På samme tid ser vi at andelen langtidsledige øker og dette bekymrer. Vi vet at det å være lenge utenfor arbeidsmarkedet øker risikoen for varig utenforskap, sier avdelingsdirektør i NAV Trøndelag, May Beate Haugan i en pressemelding.

I Trøndelag var det ved utgangen av august 5 089 (2,0%) helt ledige, 3 857 (1,5%) delvis ledige og 860 (0,6%) arbeidssøkere på tiltak. Sammenlignet med forrige måned er reduksjonen størst i gruppen helt ledige (-583), mens antallet delvis ledige ligger tilnærmet i ro (-13). Antallet arbeidssøkere på tiltak øker med 46 personer i samme periode.

Andelen langtidsledige er nå 34,2 prosent, dette er en økning på 1,5 prosentpoeng siden juli. Selv om antallet langtidsledige er redusert med 113 personer fra forrige måned, men det er fortsatt 176 flere enn på samme tid i fjor.

Høyest ledighet blant menn i aldersgruppen 20-24 år

Det er nedgang i helt og delvis ledige i alle aldergrupper sammenliknet med samme måned i fjor.

Sammenlikner vi med forrige måned øker antall helt ledige noe i aldergruppen 20-24 år, i øvrige aldersgrupper er det nedgang. Den siste måneden er det reduksjon i delvis ledige i aldersgruppene under 30 år, men en økning i aldergruppene fra 30 år og over. Det er fortsatt menn i aldergruppen 20-24 år som har den høyeste andelen helt ledige (3,3%). Kvinner i alderen 30-39 år har den høyeste andelen delvis ledige (2,3%).

Mange ledige stillinger

I løpet av august er det lyst ut 4 278 stillinger i fylket. Flest stillinger er lyst ut innenfor bygg og anlegg (760), helse, pleie og omsorg (618) og butikk og salgsarbeid (552). Innenfor reiseliv og transport er det lyst ut 428 stillinger den siste måneden. Innenfor bygg og anlegg er det størst etterspørsel etter snekkere, tømrere og andre bygningsarbeidere, mens det innenfor helse, pleie og omsorg er særlig etterspørsel etter pleie og omsorgsarbeidere og sykepleiere.

– Det er nærmere 4 300 utlyste stillinger i Trøndelag den siste måneden. Vi ser at etterspørselen etter arbeidskraft er relativt høy og ligger på et høyere nivå enn på samme tid i fjor. Like gledelig er det at nesten alle kommunene i Trøndelag hadde utlyste stillinger i løpet av perioden, sier avdelingsdirektør Haugan.

Antall permitterte går ned

Ved utgangen av august er det 2 132 permitterte i Trøndelag, det er 585 færre enn foregående måned. Andelen permitterte blant helt ledige utgjør 14,5 prosent, mens for de delvis ledige utgjør andelen 36 prosent.

Store forskjeller blant kommunene

Blant kommunene i Trøndelag er det store forskjeller når det gjelder andelen helt ledige av arbeidsstyrken. Høylandet (0,3%), Lierne (0,4%) og Leka (0,8%) er kommunene med lavest andel, mens Meråker (4,1%), Verdal (2,9%) og Røyrvik (2,6%) ligger i motsatt ende av skalaen.

Trondheim 2,2 prosent

Steinkjer 2,4 prosent

Stjørdal 2,1 prosent

Levanger 2,1 prosent

Verdal 2,9 prosent

Namsos 2,0 prosent

Orkland 1,8 prosent

Melhus 2,0 prosent

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...