Nea Radio

Korona:

En million til Verdighetssenteret

Pensjonistforbundet gir en million kroner til Verdighetssenteret for å styrke kompetansen om akuttmedisinsk eldreomsorg. - Det er viktig for oss å bidra, sier forbundsleder Jan Davidsen. Foto: Johnny Syversen

Pensjonistforbundet gir en million til Verdighetssenteret

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Coronapandemien treffer hardest blant de eldste eldre. Lindrende omsorg er viktigere enn noen gang, og Pensjonistforbundet har derfor besluttet å gi en million kroner til stiftelsen Verdighetssenteret.

- Det er viktig for oss å kunne bidra i den situasjonen landet er i, sier forbundsleder Jan Davidsen. - Det er helt fantastisk å få disse pengene, sier konstituert daglig leder Silje B. Eikemo i Verdighetssenteret.

Covid-19 skal behandles på sykehjem

Verdighetsenteret utviklet i 2017 etterutdanningen Akuttmedisinsk eldreomsorg, for å øke kompetansen til helsefagarbeidere, sykepleiere, vernepleiere m.m. i møte med alvorlig og akutt syke gamle. Forskning viser dessverre at helsepersonell ansatt i eldreomsorgen mangler den nødvendige kompetansen, noe som aktualiseres nå i forbindelse med coronapandemien, hvor Helsedirektoratet foreslår at sykehjemsbeboere som blir coronasyke skal behandles på sykehjem.
Med ekstra midler fra Pensjonistforbundet vil Verdighetsenteret kunne tilby etterutdanningen i Nord-Norge, med en særlig satsing i Øst-Finnmark. - Vi har blant annet blitt kontaktet av Tromsø kommune, Alta kommune, Vadsø kommune, Nord-Troms Studiesenter, RKK Vesterålen og RKK Helgeland, som alle ønsker at utdanningen skal tilbys lokalt hos dem, sier Eikemo.

En verdig alderdom i hele landet

Stiftelsen Verdighetsenteret er et ledende nasjonalt kompetansesenter for spredning av kunnskap innen eldreomsorg, med spesielt fokus på akuttmedisin, palliasjon, demens, frivillighet og kultur. Stiftelsen tilbyr etterutdanning og kurs, jobber med tverrfaglig forskning og fagutvikling, rådgivning og veiledning. I tillegg sprer den kunnskap om vilkårene for en verdig alderdom og arbeider for å sikre sårbare gamle en verdig alderdom, uavhengig av sykdomstilstand og hvor de bor i landet.

Verdighetsenteret har opplevd en enorm pågang fra helsepersonell som ønsker å ta etterutdanningen de tilbyr. I løpet av tre år har over 400 ansatte gjennomført Akuttmedisinsk eldreomsorg. - Der hvor det er lange avstander til sykehus, stilles det ekstra store krav til denne typen kompetanse. Særlig i Finnmark er behovet stort. I dag tilbys utdanningen i Bergen, og når vi nå kan vi få til en filial i Finnmark, når vi ut til mange flere, sier Eikemo.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...