Nea Radio

Trøndelag velger IST

IST: Trøndelag fylkeskommune velger edtechselskapet IST som leverandør av skoleadministrativ løsning til sine mange videregående skoler. Foto: IST webside

Trøndelag fylkeskommune velger edtechselskapet IST som leverandør av skoleadministrativ løsning til de videregående skolene i fylket. Løsningen digitaliserer lærerens og elevenes skolehverdag og bidrar til et bedre samarbeid mellom rollene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det føles fantastisk bra. At Trøndelag velger oss som leverandør er en bekreftelse på at vi har det som trengs, både skoleerfaring og brukervennlige, sikre IT-system som tilfredsstiller skolens behov, sier Tove Torstensson, administrerende direktør i IST.

Mobiltilpassede tjenester

Løsningen som er anskaffet er IST Everyday, en skytjeneste som digitaliserer skolens administrasjon og gir støtte for læring og timeplanlegging. Totalt vil 32 videregående skoler og rundt 18 500 elever i fylkeskommunen kunne ta nytte av de funksjoner som er koplet til det nye systemet.

Lærer kan blant annet føre fravær, registrere karakterer, få oversikt over timeplaner og aktiviteter samt få tilgang til klasse- og gruppelister - på et og samme sted. Eleven får tilgang til oversikt over eget fravær, karakterer og timeplaner, i tillegg til digital håndtering av fagvalg, direkte via mobilen.

En enklere skoledag

-Vi får nå en moderne og fremtidsrettet løsning, som dessuten er helt skybasert. Den kommer til å forenkle skolehverdagen og bidra til et bedre samarbeid i skolen på veldig mange måter. Jo mer tid vi kan frigjøre for lærerne og skolelederne desto bedre, sier Anders Bjøru i Trøndelag fylkeskommune.

Avtalen har en verdi på ca. 18 MNOK og løper over minst tre år. Det nye systemet skal tas i bruk fra 1. August 2019.

– Vi ser frem til å etablere et godt samarbeid. For Trøndelag fylkeskommune er det viktig med en fleksibel samarbeidspartner som samtidig leverer løsninger med høy tilgjengelighet og sikkerhet. Dette skal vi gjøre alt for å leve opp til, sier Tove Torstensson.

Fordeler med IST Everyday

Moderne og skybasert løsning
Alt på et sted
Automatiserte prosesser
Mer tid til det som er viktigst – elevene
IST er Skandinavias ledende EdTech-selskap. I over tretti har selskapet bidratt til utviklingen av skole og barnehage og en fremtid der alle kan lære mer. Smarte og verdiskapende løsninger innen administrasjon og læring, hjelper skoler og barnehager til en lettere og mer effektiv hverdag til fordel for elever, foreldre, lærere og skoleledere.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...