Annonse
Nea Radio

Trøndelag velger IST

IST: Trøndelag fylkeskommune velger edtechselskapet IST som leverandør av skoleadministrativ løsning til sine mange videregående skoler. Foto: IST webside

Trøndelag fylkeskommune velger edtechselskapet IST som leverandør av skoleadministrativ løsning til de videregående skolene i fylket. Løsningen digitaliserer lærerens og elevenes skolehverdag og bidrar til et bedre samarbeid mellom rollene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

– Det føles fantastisk bra. At Trøndelag velger oss som leverandør er en bekreftelse på at vi har det som trengs, både skoleerfaring og brukervennlige, sikre IT-system som tilfredsstiller skolens behov, sier Tove Torstensson, administrerende direktør i IST.

Mobiltilpassede tjenester

Løsningen som er anskaffet er IST Everyday, en skytjeneste som digitaliserer skolens administrasjon og gir støtte for læring og timeplanlegging. Totalt vil 32 videregående skoler og rundt 18 500 elever i fylkeskommunen kunne ta nytte av de funksjoner som er koplet til det nye systemet.

Lærer kan blant annet føre fravær, registrere karakterer, få oversikt over timeplaner og aktiviteter samt få tilgang til klasse- og gruppelister - på et og samme sted. Eleven får tilgang til oversikt over eget fravær, karakterer og timeplaner, i tillegg til digital håndtering av fagvalg, direkte via mobilen.

En enklere skoledag

-Vi får nå en moderne og fremtidsrettet løsning, som dessuten er helt skybasert. Den kommer til å forenkle skolehverdagen og bidra til et bedre samarbeid i skolen på veldig mange måter. Jo mer tid vi kan frigjøre for lærerne og skolelederne desto bedre, sier Anders Bjøru i Trøndelag fylkeskommune.

Avtalen har en verdi på ca. 18 MNOK og løper over minst tre år. Det nye systemet skal tas i bruk fra 1. August 2019.

– Vi ser frem til å etablere et godt samarbeid. For Trøndelag fylkeskommune er det viktig med en fleksibel samarbeidspartner som samtidig leverer løsninger med høy tilgjengelighet og sikkerhet. Dette skal vi gjøre alt for å leve opp til, sier Tove Torstensson.

Fordeler med IST Everyday

Moderne og skybasert løsning
Alt på et sted
Automatiserte prosesser
Mer tid til det som er viktigst – elevene
IST er Skandinavias ledende EdTech-selskap. I over tretti har selskapet bidratt til utviklingen av skole og barnehage og en fremtid der alle kan lære mer. Smarte og verdiskapende løsninger innen administrasjon og læring, hjelper skoler og barnehager til en lettere og mer effektiv hverdag til fordel for elever, foreldre, lærere og skoleledere.

Nøkkelord

Annonse