Nea Radio

Nea Radio

Trøndelag til Berlin

GRÜNE WOCHE: Smaksprøver Foto: Landbruks- og matdepartementet

Trønderske produkter og reiselivspakker er klar for klar Grüne Woche i Berlin.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Trøndelag er igjen klare for verdens største matmesse i Berlin, Internationale Grüne Woche (IGW), og sterkere enn noen gang!

Sju reiselivsdestinasjoner fra Trøndelag har satt sammen tilbud innen lokal mat, drikke og reiseliv, og har dessuten gode trønderske reiselivspakker å tilby de besøkende.

- Trøndelag satser så sterkt på IGW fordi dette er en felles internasjonal arena for lokal mat og reiseliv og gjennom det fellesskapet bygges Trøndelag som en sterk matregion, heter det i ei pressemelding fra Fylkesmannen i Trøndelag. - En tilsvarende felles arena er det ikke å finne på nasjonalt nivå idag. Gjennom å tilby små menyer av noe av den beste lokale maten fra Trøndelag, skal besøkende fristes til å ta en hyggelig prat med representanter for bedrifter og reiselivet, heter det i pressemeldinga.

Kokkene bak de smakfulle menyene er Jostein Austli og Lars Erik Vesterdal. Foruten Region Trøndelag har Region Fjord Norge og Region Fjell Norge tilsvarende stand. Prosjektledelsen for Region Trøndelag har Oi! Trøndersk mat og drikke AS i nært samarbeid med Trøndelag reiseliv og destinasjonsselskapene i Trøndelag.

Selbu Blå til Berlin

Også TINE deltar på Den Norske Paviljongen og vil presentere en rekke produkter, blant annet Selbu Blå fra TINE Meieriet Selbu.

TINE presenterer en rekke produkter på messa: Jarlsberg®, Snøfrisk®, Ridder®, Gudbrandsdalsost, Ekte Geitost, Chevre fra Haukeli, Brie fra Dovre, Gamalost fra Vik, Smør fra Setesdal og Selbu Blå.

Største satsinga i utlandet

Det er Landbruks- og matdepartementet som står bak Den Norske Paviljongen i nært samarbeid med Innovasjon Norge og ambassaden i Berlin. Dette er den største satsningen Landbruks- og Matdepartementet gjør i utlandet. Standen blir åpnet av Mat- og Landbruksminister Jon Georg Dale.
- Den norske deltakelsen er et ledd i å bygge Norge som mat- og reiselivsnasjon. Norges deltakelse på Grüne Woche skal bidra til å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv. Målet er å stimulere til samarbeid og nyskaping på tvers av geografiske grenser og næringsgrenser, skriver departementet på sin nettside.

En møteplass med tyske forbrukere

- Grüne Woche er en fin møteplass med tyske forbrukere og Nord-Tyskland er det området vi selger mest. Vi presenterer de produktene vi selger i Tyskland, men også en rekke nisjeprodukter som for eksempel Selbu Blå, sier Sjøflot.

Over 1600 utstillere, mer enn 100.000 produkter fra hele verden og omkring 400.000 besøkende ventes til årets Grüne Woche i perioden 19. - 28. januar.

Disse representerer region Trøndelag

Ansnes Brygger
Bortistu
Bryggeriet Frøya
DalPro
Ersgard
Fjellmandel Oppdal AS
Fosenkjøtt
Fosenmat
Gangstad Gårdsysteri
Grøntvedt Pelagic
Hotell Frøya
IMI Stølen Oppdal
Inderøy Brenneri / Berg gård
Klostergården
Kuringen Bryggehotell
Kysthotellet på Rørvik
Li-Vilt
Midtbyen Management
Munkeby Ysteri
Norgeskjell AS
Norveg
Oppdal Smak & Behag
Oppdal Spekemat
Restaurant Pilgrim / Pilegrimshotellet Gjäddede
Quality Skifer hotell
Reins Kloster
Rodebak Farmhouse Brewery
RÅGO / Trondheims kjøkkenhage
Røros bryggeri og mineralvansfabrikk
Røros Food and Beverage Group
Røros Hotell AS
Rørosbaker'n
Rørosmat
Rørosmeieriet
Rørosrein
Rørvik Fisk
SalMar
Scandic Nidelven
Scandic Rock City Namsos
Scandic Stiklestad Hotell
Skånaliseter gårdsysteri
Stensaas Reinsdyrslakteri
Stokkøya Sjøsenter
Strømnes Overnatting og servering
Supen Pøbb
Trøndersk Kystkompetanse
Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim
Vauldalen Fjellhotell
Veiseth - Bringebær frå Stjørdal
Vilteksperten
Visit Innherred
Ørland Kysthotell
Øver-Bakken Kaffebrenneri
Øyna - Øyna Gårdsmat

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...