Nea Radio

Trøndelag fylkeskommune planlegger massetesting av elever

Foto: Mufid Majnun/Unsplash

Trøndelag fylkeskommune planlegger sammen med Trondheim kommune å gjennomføre et forsøk med massetesting av elever i den videregående skolen. Det er hurtigtester det da blir snakk om.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Thora Storm videregående skole i Trondheim sentrum er valgt ut som forsøksskole. De har elever som utdanner seg til helsesekretærer og som skal hjelpe til med hurtigtestene og analysene. Selve testingen utfører hver enkelt elev som skal teste seg selv, med veiledning. Kommunehelsetjenesten har hovedansvaret. Etter det kan det bli massetesting ved flere skoler.

Grunnen til at massetesting av elever kan være aktuelt er for å kunne oppdage smitte tidlig når smittetrykket i en kommune er høyt, og kunne ta tidlige grep for å unngå rødt nivå og stengte skoler. Folkehelseinstituttet ba før påske kommunene om å forberede seg på å gjennomføre massetesting, derfor gjør vi et forsøk for å finne ut hvilke ressurser og logistikk som må til for å gjennomføre det.

– Vi ser positivt på det å masseteste elever for å unngå smittespredning. Å jobbe med helsemyndigheter på alle nivåer er viktig for oss, for vi vil gjøre alt vi kan for å komme tilbake til en så normal hverdag som mulig. Dette er derfor et spennende grep jeg gleder meg til å se resultatet av, sier fylkesdirektør for utdanning, Vegard Iversen.

Kommuneoverlegen i Trondheim har forberedt seg ved å se til andre fylker.

– Vi har hentet inn erfaringer og rutiner fra både Oslo og Vestland fylke, men det er likevel viktig å gjøre seg egne erfaringer på alle aspekter ved en situasjon der det blir aktuelt å teste alle elever ved en skole, sier kommuneoverlege Betty Pettersen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...