Nea Radio

Trøndelag best i landet

Statsråd Knut Arild Hareide på Clarion Hotell Brattrøra, klar til å signere tilleggsavtalen. Bak Hareide står varaordfører i Stjørdal, Ole Hermod Sandvik (t.v) og ordfører i Malvik, Trond Hoseth (t.h). Foto: Anette Fossmo

Samferdsminister Knut Arild Hareide er imponert over kollektivløsningene i Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2020 kl 14:18

Fredag formiddag var hele den politiske toppledelsen i Trøndelag tilstede på Clarion Hotell Brattrøra for å samlet skrive under på tilleggsavtalen inngått av samferdsdepartementet og kommunal og moderniseringsdepartementet, Trondheim kommune, Melhus kommune, Malvik kommune, Stjørdal kommune og Trøndelag fylkeskommune.

Tilleggsavtalen er en del av den tidligere byvekstavtalen mellom staten og de nevnte kommune som ble signert i 2019. Tilleggsavtalen innebærer og tilrettelegger for bærekraftig, effektiv og klimavennlig forvaltning av transportløsninger. Dette gjelder både når det kommer til arealbruk og kollektivtrafikk.

560 millioner i ekstra støtte

Den nylig signerte tilleggsavtalen gir Trøndelagsområdet en økt statelig støtte til metrobuss, reduserte bompenger og utvikling av et bedre kollektivtilbud. Tidligere har fordelingen av metrobuss-prosjektet vært fordelt 50/50 – nå øker det statlige bidraget med 66%, hvor den ene halvparten av pengene skal gå til reduserte bompenger og den andre går til forbedring av kollektiv.

Det innebærer at Trøndelag får 560 millioner ekstra i støtte til de store prosjektene de neste ti årene.

Skryter av Trøndelag: Veldig gode løsninger

Samferdsminister Knut Arild Hareide var også tilstede under fredagens signering, han roste Trøndelag for å være en av de beste i landet på effektive og klimavennlige løsninger. Han fortalte at når han tredde inn i sin stilling som samferdsminister ble han bedt om å «look to Trondheim» [se mot Trondheim] fordi fylket har gode løsninger de bør være stolte over. Hareide utdyper:

- De har funnet veldig gode løsninger i Trondheim. De har gjort betydelig satsning på kollektiv og valgt løsninger som ikke er så alt for dyre, men som gir gode og forbedrede tilbud til vi som reiser med kollektivtransporten.

Hør hele radiointervjuet med Knut Arild Hareide her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...