Annonse
Nea Radio

Skrotet innstillingen:

Trond Giske vrakes - igjen

Vrakes: Trond Giske har ikke lenger et enstemmig parti i ryggen framfor årsmøtet i Trøndelag AP. Foto: Nils Kåre Nesvold

NRK: Valgkomiteen i Trøndelag AP vraker innstillingen av Giske som leder.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti skroter innstillingen der Trond Giske var foreslått som ny leder i fylkespartiet, ifølge kilder NRK har snakket med. Dette kommer etter at Arbeiderpartiets tidligere nestleder nok en gang opplever anklager om seksuell trakassering.

Nei fra AUF

Torsdag kveld ble det kjent at Trøndelag AUF trekker støtten til Trond Giske som fylkesleder.

Dermed var det ikke lenger en enstemmig valgkomite som stilte seg bak Giskes kandidatur, og valgkomiteen innkalte til ekstraordinært krisemøte torsdag kveld, melder NRK.

Selv retter Giske sterk kritikk mot media på sin Facebookside og hevder at personvernet i varslingssaker er for svakt.

– Likevel fortsetter deler av pressen å omtale varsler og påstander fra mange år tilbake uten krav om dokumentasjon eller å vente på saksbehandling. Pressen har klare regler for når en anmeldelse skal omtales med navn. Ingen slike regler gjelder ved «varsel». Vær varsom plakaten krever at man skal kontrollere at opplysninger som gis er korrekte. Adresseavisen har overfor meg i dag sagt at dette kravet ikke gjelder hvis de mener kilden er troverdig. Slik det er nå, vil enhver demokratisk prosess og enhver kandidat settes ut av spill av et varsel rett før et valg, tordner Giske.

Les hele Giskes Facebookinnlegg her.

Nøkkelord

Annonse