Nea Radio

Trond Giske advarer mot personfokus

Vil ha riktig fokus: Trond Giske mener det er for mye personfokus og for lite saksfokus i politikken. Foto: Ola Dragmyrhaug

Alt ligger til rette for at Trond Giske nå blir enstemmig innstilt som ny fylkesleder i Trøndelag Ap. Selv advarer han mot for mye personfokus i politikken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er i et sommerintervju med Trønder-Avisa den 53 år gamle Ap-profilen kommer med advarselen.

– På generelt grunnlag synes jeg norsk politikk preges av for mye personfokus og kortsiktige tanker på nærmest uviktige saker. Jeg synes vi skal være mer rause med hverandre på tvers av partiene, ha mer åpenhet og større takhøyde. Så må vi slutte å tenke person og jobbe med det som er viktig: god skole og omsorg og trygge arbeidsplasser i hele Trøndelag, sier Trond Giske til Trønder-Avisa.

Giske vil derimot ikke kommentere opplysningene om at han nå ligger an til å bli innstilt på topp i Trøndelag Ap.

– Jeg sitter helt rolig i båten og lar de som jobber med dette i partiorganisasjonen, få gjøre jobben sin i ro og fred, sier han.

Innstilling

Valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti legger fram sin innstilling på en pressekonferanse i Trondheim klokka 15.30 mandag.

NTB får bekreftet fra godt informerte kilder i Arbeiderpartiet at Trond Giske der vil bli enstemmig innstilt som ny fylkesleder.

Etter det NTB forstår klarte ikke valgkomiteen å finne en kvinnelig kandidat som var villig til å ta opp kampen mot Giske. Det regnes samtidig som svært sannsynlig at Giske vil få tilslutning som ny fylkesleder når fylkesårsmøtet avholdes til helgen.

Hvem som blir nye nestledere i fylkespartiet, er foreløpig uklart.

Delte meninger

Giske ble tvunget til å gå av som nestleder i Arbeiderpartiet i januar 2018 etter varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel.

Det har siden vært delte meninger internt om Giskes videre rolle i partiet.

Sentralt i partiet er frykten at splittelsen skal vedvare og trekkes inn i valgkampen.

Men det er også håp om at valget av Giske som fylkesleder kan tvinge fram en normalisering, slik at han kan bli satt i arbeid for å vinne velgere fram mot valget neste år.

– Forbausende og trist

Blant dem som reagerer negativt på Giskes comeback i Trøndelag, er Tine Christin Eikevik. Hun er leder i Trondheim Arbeidersamfunn, som er et lokallag i Trondheim Ap og det største lokallaget i Trøndelag.

– Det er forbausende og trist hvis dette er en enstemmig innstilling fra valgkomiteen og man ikke har funnet plass til en av de mange kvinnelige talentene i Trøndelag på topp. Jeg hadde forventet en delt innstilling som i det minste kunne reflektert medlemsmassen på en bedre måte, uttalte Eikevik til NTB søndag.

(©NTB)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...